Gå til sidens hovedinnhold

Han sier han er aktiv og veltrent

Ikke alle er like ærlige om vekt og utseende på nettet.

(SIDE2:) En undersøkelse fra Logitech viser at hele 58 prosent av alle de millioner europeere som har datet online, har vært utsatt for uærlighet på nettet. De legger samtidig vekt på hvor viktig det er å være tidlig ute med planleggingen for å unngå skuffelse på Valentines Day.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Uærlige i Italia
Italia ligger på førsteplass i uærlighetsundersøkelsen. Der svarer hele 72 prosent av de spurte at de har opplevd uærlighet på nettet. 58 prosent av tyskerne, 56 prosent av franskmennene og 55 prosent av britene som deltok i undersøkelsen hadde opplevd det samme. De ærligste bor i Nederland, der oppga kun 48 prosent uærlige opplysninger om seg selv.

I undersøkelsen fant de også ut at de mest uærlige områdene gikk på utseende, etterfulgt av vekt.

For en som jakter på kjærligheten på nettet er det ofte det fysiske ytre som avgjør om man velger en kandidat fremfor en annen. Men bildene er ofte endret digitalt, stemmer ikke overens med avsender eller er hentet fra andre steder. Derfor er det ikke rart at man blir skuffet.

Firmaet bak undersøkelsen mener det ville ha vært stor forskjell dersom man datet via videosamtale. 54 prosent av europeerne sa seg enige i at det ville være lettere å si nei dersom de så vedkommende først. I tillegg ville de også spare mye bortkastet tid.

- Den minste lille overdrivelsen man gjør på nettet kan føre til enorme skuffelser når man først møtes på date ansikt til ansikt. Ved og først treffes via video på nettet kan vi utsortere våre potensielle partnere uten å måtte sløse tid og penger på en fiaskodate. Kom deg på nettet og chat med video og du vil unngå skuffelser på Valentines Day, sier europeisk produktsjef for internett og kommunikasjon Frederic Boutin hos Logitech i en pressemelding.

Fire typer nettsjekkere
Nettsjekkere kan kategoriseres etter fire ulike typer. Datafirmaet har skapt et «Dating Demystifier» flowchart for å kunne identifisere hvilken type nettsjekker du er. Er du «serieløgneren,» «kjærlighetsluskeren,» «evig optimist,» eller «lidenskapsforfølgeren.»

«Kjærlighetsluskeren» er en nettsjekker som lusker på sjekkesider og sniktitter på alle profilene før de setter inn støtet. De er ivrige og seriøse sjekkere, men de ender ofte opp skuffet med sin valgte make som oftest viser seg å være serieløgnere.

«Serieløgneren» tøyer sannheten og skaper en profil som ofte er usann og overdreven. De kommer med feilinformasjon om alt fra fysisk ytre til prestasjoner, for å tiltrekke seg de beste kandidatene på siden. Dette skaper et falskt inntrykk av personen og vil ende i skuffelse. «Serieløgneren» bør unngå webkamerasamtaler i og med at de da ikke kan gjemme seg bak sin falske fremstilling.

«Evig optimist» er alltid optimister. Etter mislykkede dater kommer det stadig tilbake med nytt håp om at den neste vil være den rette. «Evig optimist» bør unngå å falle for «lidenskapsforfølgeren.»

«Lidenskapsforfølgeren» er motsatt av «kjærlighetsluskeren.» De aksepterer en hver invitasjon og er aldri kresne i valg av partner. «Lidenskapsforfølgeren» vil date selv en serieløgner, da en date er en date, uansett hvem de dater.

Har du en morsom historie om nettdating? Tips oss

Råd til nettdating
Her er noen suksessfulle råd til dating på nettet.

1. Logg in: Internett skaper en viss avstand mellom deg og din potensielle partner og gjør daten litt mindre nervepirrende. Du kan sortere ut den perfekte matchen og bestemme deg for om du ønsker å treffe vedkommende ansikt til ansikt. Men husk: du tar en avgjørelse kun basert på den informasjonen vedkommende selv har gitt deg.

2. Skap en egen profil: Vær sikker på at du fremstår med de beste egenskapene; din morsomme personlighet, din lojalitet, ditt utseende, og referanser fra venner. Last alltid opp et bilde av deg selv og vær åpen for videosamtale. Det øker sannsynligheten for at dine potensielle partnere tar kontakt når de har et ansikt å feste til profilen. Men husk, vær ærlig!

3. Bruk et webkamera: Når du først har truffet en interessant partner på nettet, hvorfor ikke gjøre første date på webkamera? Dette gir deg en mulighet til å bli bedre kjent uten å måtte bruke en formue på en mulig mislykket middag

4. Lyv aldri: Du vil alltid bli avslørt til slutt. Ikke kast bort verken din eller hans/hennes tid på usannheter, og ikke engang små overdrivelser for å sette deg i et bedre lys. Kun med ærlighet vil du finne din perfekte match.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken