Gå til sidens hovedinnhold

Aldri si dette på første date

Det siste man vil er å tråkke i salaten.

(SIDE2): Det er noen ting du helst ikke skal si på det første møtet.

En første date er ofte ganske nervepirrende, men om du har et par nøkkelregler i bakholdet, så kan det går mye bedre.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Shape har laget en liste over ni ting du burde unngå å si på din første date.

1. - Økonomisk går det strålende/forferdelig
Mange mennesker kan dømme en person basert på lønn, investeringer, familieformue (dårlig økonomi), eller lignende. Men dette er ikke noe å trakte etter. Det du vil, er å bli bedømt for din personlighet, dine verdier og dine ambisjoner - ikke penger. Om du absolutt må snike inn hvor mye penger du har, så si noe mer alminnelig, som «Jeg skal tilbringe sommeren i sommerhuset vårt i St. Tropez». Men helst bør du unngå økonomi overhodet, ifølge magasinet.

2. - Jeg skal fortelle deg en hemmelighet
Dette er kanskje åpenbart, men du kan ikke stole på en du akkurat har møtt. Derfor bør du ikke gi ifra deg for mye personlig informasjon. Over tid må den du dater bevise at han er til å stole på, og da kan du åpne deg opp mer. Hold samtalen lett og ledig, og ikke legg ut om din mørke fortid på første date. Det er din rett å holde tilbake fakta som kan sette deg i et dårlig lys, i alle fall til dere finner ut at dere faktisk liker hverandre og at dere har lyst til å ta forholdet et steg videre.

3. - Går det greit om jeg bruker rabattkupongen min til å betale middagen?
Det kan godt hende du er smart økonomisk, eller at du er flink til å spare, men ikke la daten din tro at du er gnien. Spar kupongen til en annen middag, senere i forholdet. Gjerrigknarker er ikke de mest populære.

4. - Vi kommer til å bli kjempegodevenner
Med mindre du finner ut at du absolutt ikke er tiltrukket av daten din, så bør du passe deg for denne setningen. Den kan sette deg i «vennebåsen», og har du først kommet dit, er den ikke så enkel å komme seg ut av.

5. - Jeg er fortsatt forelsket i ekskjæresten min
Kanskje du tror at du bare er ærlig, men realiteten er at du med dette plutselig får et stort rødt flagg over hodet ditt. Også, om dette er sant, så burde du ikke date i det hele tatt.

6. - Vil du bli med meg hjem?
Det er ikke sikkert du bruker de eksakt samme ordene, men å gå så hardt ut på den første daten er en dårlig idé. Sex på første date er ofte et stort feilgrep. Sex påvirker følelsene dine, og evnen til å ta gode beslutninger når det kommer til valg av kjæreste. Det kan bli litt for mye følelser for tidlig.

7. - Jeg hater jobben min
Hold alt det negative på et minimum. Ingen ønsker å være rundt noen som er pessimistisk. Faktisk fortalte 98 prosent av eHarmony-brukerne at humor og positivitet er to av de viktigste kvalitetene når det kommer til å finne seg en partner.

8. - Jeg er besatt av Botox
Ja vel, så har kanskje kråketærne dine plaget deg et par år, og du har bestemt deg for å gjøre noe med det. Det er helt ok, og du er i din fulle rett. Men å si dette på første date kan sende ut feil signaler - den du møter kan få inntrykk av at du er overfladisk. Spar ønskelista til den plastiske kirurgen til et senere tidspunkt, når han vet om alle dine andre gode kvaliteter.

9. - Vil du gifte deg med deg?
Hold bena på jorden. Uansett om du føler at dere har en utrolig kjemi. Og ja, dette har skjedd. Legg også denne setningen, og lignende setninger, til lista over nei-ting: «Herregud, du er så perfekt for meg!». Dette setter et stort press fra situasjonen og kan ta en date fra hyggelig til creepy ganske fort.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken