(SIDE2): Dave Grohl og Foo Fighters er albumaktuelle, fire år siden forrige plate, og i den forbindelse er det selvsagt promorunde og alskens spørsmål om krig og fred og annet.

- Småfolk
Det er i hvert fall forlokkende å tolke vokalisten/trommisensuttalelser om hva som er galt med musikkbransjen, som svar på et spørsmål han har fått litt for mange ganger - nemlig «Hva er galt med musikkbransjen?»

- Jeg har lagt merke til at bandmedlemmer er lave nå. Hva faen skjedde? De er kortvokste. Jeg vet ikke om det er genetisk eller evolusjon... Jeg husker bare at før var karer som spilte i band digre, sier Grohl til den britiske tabloidavisen The Sun.

- Da jeg var i Queens of the Stone Age med Josh Homme, Nick Oliveri og Mark Lanegan, så var det som den filmen The Warriors - når vi fire gikk backstage, sluttet pianospilleren å spille. Ingen køddet med de fyrene. De var store menn.

Glade kritikere
Foo Fighters nye album «Wasting Light» slippes fredag, og er bandets sjuende fullengder. Anmelderne har så langt gitt gutta godord for utgivelsen. Skiva er innspilt i Grohls garasje, på analog tape og med blant annet Butch Vig produsenthjelp - det er første gang de to jobber sammen på ei hel skive, siden Nirvana-dagene.

LES Side2s anmeldelse her: Tilbake i rockesporet

FF har holdt på i 16 år og solgt 20 millioner album verden over, og er utvilsomt et av verdens største rockeband.

24. juni spiller bandet på Telenor Arena, der våre egne gutter i Kvelertak er med og varmer opp publikum.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!