Den britiske statsministeren David Cameron sliter med å finne den rette strategien for hvordan han skal hanskes med truslene om en storstreik som kan lamme det britiske samfunnet.

Dersom tankbilstreiken blir noe av, vil det raskt kunne bli slutt på bensin og diesel, melder Daily Mail.

Mens streiketruslene fra militante tankbilsjåfører rykker nærmere, går britiske politikere ut med motstridende råd om hvordan folk skal forholde seg.

Oppfordret til hamstring
Lengst gikk den konservative politikeren Francis Maude, som oppfordret folk til å ta med sine jerrykanner og fylle de opp, noe brannvesenet på det sterkeste frarådet fordi det ville kunne føre til kraftig økning i brann- og eksplosjonsfaren.

Men bare kort tid etter gikk statsminister Cameron ut og beroliget folk, og sa at det ikke var nødvendig for folk å hamstre drivstoff.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Skikkelig farseaktig ble det ifølge Daily Mail da Cameron på den samme pressekonferansen ga seg til å skryte av britisk fastfood, i et klossete forsøk på å dempe kritikken av regjeringens forslag om å innføre moms på fastfood.

Cameron frykter, og kanskje med rette, at dette er en sak som ikke akkurat går hjem hos folk flest.

- Likte fastfood'en
Cameron fortalte at han akkurat hadde spist fastfood - en meget god «pasty» (kjøtt eller lignende innbakt i brød) fra en West Cornwall Pasty Company-kiosk på Leeds station.

Problemet er bare at denne kiosken ble lagt ned for fem år siden.

Tankbilsjåførene, oppildnet av en militant fagforeningsleder, har skapt reell frykt hos myndighetene.

Cameron har planene klare: Hæren settes inn for å få bensin ut til folket. Militære lagre tas i bruk for å lagre drivstoff, og man planlegger å sette i gang opplæring av militære til å kjøre tankbilene.