Gå til sidens hovedinnhold

De beste billige digitalkameraene

De er små, de er billige, men er de gode? Les mer her.

Forbruker-Rapporten har testet små og billige kameraer. Ingen av kameraene i testen er dypere enn 4 centimeter, og testen stiller opp de nyeste modellene mot tidligere testede kameraer.

Her er Forbruker-Rapportens resultater:
Testens vinner Sony Cybershot DSC-P72 koster bare 2561 kroner, og er hele 3000 kroner billigere enn kameraet på andreplass. Cybershot'en kjennetegnes ved at det har en jevn høy score med god bildekvalitet og brukervennlighet. Det har også god batterilevetid, og 3,3 megapiksler holder godt nok for de fleste av oss amatører.

Andreplass har Forbruker-Rapporten tildelt Pentax Optio 550. Dette kameraet har hele 5,3 megapiksler og en bedre optisk zoom enn vinneren. Derimot lar testerne seg ikke imponere av videokvaliteten og lukkerforsinkelsen. Optio er også mye dyrere enn vinneren, hele 5529 kroner må du ut med,.

Nykommerne på markedet preges av at de er billige og dårlige. Det billigste kameraet er Olympus Camedia C-150 Zoom og er 4,5 centimeter dypt, men koster bare 1184 kroner. Til gjengjeld har kameraet null zoom og kun 2,1 megapiksler. Du får grei bildekvalitet, godt batteri og lukkerforsinkelsen er midt på treet. Er du skikkelig dårlig til å fotografere, og ikke bryr deg om at kameraet er noe klumpete, er dette kameraet for deg.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året