500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

De beste digitalkameraene

Er du på jakt etter et nytt digitalt kompaktkamera er dette stortesten for deg.

Magasinet HjemmePC har testet 10 megapiksels kompaktkameraer. I samarbeid med HjemmePC gjengir vi her hovedpunktene i testen.

Du kan lese hele testen på HjemmePCs nettsider .

Casio Exilim Ex-Z1000

Casio Ex-Z1000 skiller seg ikke nevneverdig ut på bildekvaliteten, verken i fargegjengivelse eller skarphet. Den kan gi litt fargebrytningsfeil i kontrastområder, men det er ingen uvanlig feil blant kompaktkameraene.

På korn gjorde ikke kameraet det så verst, men det endret seg drastisk etter hvert som vi økte ISO-verdien. Støynivået ved ISO 3200 er dog ikke så ille som man skulle tro.

Alt i alt står Casio Exilim Ex-Z1000 som et greit kamera. Ikke vårt førstevalg, men ikke noe dumt kjøp likevel.

Pluss: Pent design, ISO 3200
Minus: Ikke manuell eksponering, støy ved høy ISO
Karakter: 3

Billigste nettpris: 2.833 kr (4/1-2007)
Leverandør: www.casio.no

[ Les hele testen her ]

Pentax Optio A20

Pentax har levert en liten godbit denne gangen. Kameraet er blant de mest kompakte i testen samtidig som den har noen avanserte mulighetene. Samtidig er ikke prisen avskrekkende.

Den scorer høyt på bildekvalitet, selv om det finnes bedre. Uansett er dette etter vår mening et av de mer vellykkede 10 megapikselkameraene på markedet. I sum kvalifiserer det til utmerkelsen "Godt kjøp".

Pluss: Kompakt, optisk bildestabilisator
Minus: Bildestøy
Karakter: 6

Billigste nettpris: 3.289 kr (4/1-2007)
Leverandør: www.pentax.no

[ Les hele testen her ]

HP Photosmart R967

I forhold til sammenlignbare modeller imponerte ikke R967 oss like mye som R927 en gang gjorde, men det er likevel vanskelig å ikke like dette kameraet.

Det har en behagelig og solid form, det er enkelt å bruke og bildene det leverer trenger svært lite etterarbeid. Samtidig er dette også et av de billigste 10 megapikselkameraene du kan få akkurat nå og det er jo slettes ingen ulempe. Kameraet ser også ganske bra ut, men taper litt på størrelse og vekt, noe bildekvaliteten ikke er riktig god nok til å oppheve.

Plus: Enkelt i bruk, fine farger, stor skjerm
Minus: Kan gi mye bildestøy, dårlig nærgrense
Karakter: 4

Rimeligste nettpris ca.: 2.600 kr (4/1-2007)
Leverandør: www.hp.no

[ Les hele testen her ]

Canon PowerShot A640

PowerShot A640 er det klart beste kameraet i testen når det kommer til ren bildekvalitet. Funksjonaliteten er det heller ikke noe å si på, og det er grunnen til at vi lar kameraet få en forholdsvis høy gadget faktor til tross for at det er litt for stort, tungt og stygt til å kvalifisere som skrytekamera.

A640 leverer gode bilder gang på gang, og det er en trygghet å vite at kameraet takler de fleste situasjoner. Til tross for et litt «robust» design er den tekniske kvaliteten så god at vi velger Canon PowerShot A640 til «Best i test».

Plus: Mange muligheter, gode bilder
Minus: Stort, tungt og klumpete
Karakter: 6

Rimeligste nettpris: 2.698 kr (4/1-2007)
Leverandør: www.canon.no

[ Les hele testen her ]

Samsung NV10

På fargegjengivelse havner Samsung NV10 litt midt på treet. Generelt sett synes vi bildene herfra var litt rødlige.

Langt bedre er kameraet når det gjelder støy. Her konkurrerer det helt i toppen, og er det kameraet som best tåler at du skrur opp lysfølsomheten litt, skjønt ved ISO 1000 skal det litt til at det ikke blir støy og korn. På skarpheten var det ingen kameraer som skilte seg kraftig ut og det gjelder også Samsung.

Alt dette gjør Samsung NV10 til et lekkert kamera med et svært intuitivt menysystem. Bildekvaliteten gir oss ikke bakoversveis, men innpakningen og funksjonaliteten er noe av det kuleste vi har sett på et digitalkamera og vil garantert vekke oppsikt blant dine venner.

Pluss: Behagelig design, kult menysystem
Minus: Blitsen kan sette seg fast iblant.
Karakter: 5

Rimeligste nettpris: 2.997 kr (4/1-2007)
Leverandør: www.samsung.no

[ Les hele testen her ]

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot