Gå til sidens hovedinnhold

De beste feriebøkene

Lett underholdning og spenning til flyreisen og stranden er viktig. Her er femten gode tips.

(SIDE2): Lange flyreiser, ventetider på flyplasser og late dager på stranden krever sine bøker. Vi har samlet noen bøker som garantert gir deg underholdning, uten at du trenger å overbelaste hjernen alt for mye.

1. Steve Berry - The Templar Legacy
En garantert vinner for de som elsket Da Vinci-koden. Boken omhandler en hemmelighet som er viktig for kristendommen og en jakt i nåtiden for å finne den (høres det likt ut?). En god kopi, om enn noe mer voldelig og seksuelt eksplisitt enn Da Vinci-koden. Sjekk også ut: Raymond Khoury - The Last Templar. Den sistnevnte finnes i norsk hardcover-utgave. Du kan også vurdere Kate Mosses Labyrinten

2. Sue Monk Kidd - Bienes hemmelige liv
Om du er en av dem som foreløpig ikke har lest boken om Lily som tror hun drepte sin mor som 4-åring og lengter etter kjærlighet som 14-åring så er dette noe man bør få med seg. En av de vakreste bøkene å lese på ferien.

3. Sophie Kinsella - En shopoholiker finner en søster
Serien om shopoholikeren passer godt for alle dem som noen ganger bruker litt for mye av kredittkortet. Denne gangen omhandler det Rebeccas søster, som ikke liker shopping og en noe problematisk bryllupsreise. Lett, underholdende og enkelt.


4. Anne B. Ragde - Bunnforhold

En kvinne blir oppringt av en fremmed mann og det utvikles et merkelig og etterhvert skremmende forhold mellom de to. For kvinnen, og for leseren, åpenbares en verden der seksualiteten er en sterk og farlig kraft... kan være farlig å lese rett før man går ut på byen etter en dag på stranden.... hvis man vil sove alene.

5. Gabriel Garcia Márquez - Alle mine triste horer
Ønsker du å lese noe som er litt tyngre er dette en god bok. Hovedpersonen har aldri vært med en kvinne uten å betale for det. En vemodig, og munter historie.

6. Harlan Coben - Borte for alltid
Du skal lete lenge etter enn mer spennende bok. Sjekk også ut Ikke et ord, Når noen bare forsvinner og Ingen ny sjanse. Alle er skrevet over samme lest. Kun en ting er sikkert: Du vet ikke hvordan boken slutter før den er slutt.

7. Keith Donohue - The Stolen Child
En fantastisk fantasybok, presentert som en godnatthistorie for voksne av forlaget. Historien følger en liten gutt som blir kidnappet av underjordiske vesener og erstattet med en kopi av seg selv. Vi følger begge versjonene av guttene og får høre hva de opplever.

8. Plum Sykes - The Debutante Divorcee
Hva gjør rike unge kvinner når de vil skille seg? Enkel, overfladisk underholdning som både er morsom og til tider tragisk.

9. Rebecca Agiewich - Breakupbabe
En moderne bok for kvinner som synes blog og nett er interessant, og som - muligens som hovedrolleinnehaveren - har problemer med menn....

10. Alan Furst - The Foreign Correspondent
En historisk thriller om Carlo Weisz, en halvt slavisk mann som kjemper mot Mussolini. Meget spennende, og du kan faktisk lære litt historie av den.

Reisebøker:

1. Fodor's Guide to Da Vinci Code
Rett og slett en reiseguide som omhandler alle stedene i Da Vinci-koden. Verken mer eller mindre, men det funker det - hvis du er ute etter å se stedene som er omhandlet i boken.

2. Rett på-guidene
Dette er enkle guider som for deg som ønsker en rask oversikt. Finnes for de fleste store byer.

3. Topp 10-guidene
Ønsker du kun å få med deg det du MÅ ha med deg er disse guidene fine å ha med seg, tar for seg de ti beste av det meste.

4. Eyewitness/Gyldendals reiseguider
Dette er massive bøker som forteller deg stort sett alt du trenger å vite om ferien din, med masse bilder. Ikke regn med å få tips til billige overnattingssteder...

5. Rough Guide
Skal du derimot ha det, så er dette valget. Rough Guide gir deg det du trenger for å klare deg på minst mulig penger. Og hvor du skal feste.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden