Gå til sidens hovedinnhold

De beste og sprøeste skaperne

Norges 18 beste ideer ble mandag plukket ut. Se hvilke deltakere som er klare for å kjempe om en finaleplass og millionbidrag.

(SIDE2):Å stå foran fagpanelet kan være ganske tøft, noe Sandra Hauge Garnes (18) fikk erfare da hun tok til tårene etter deres tilbakemelding.

- Jeg reagerte på dommernes kommentarer, fordi jeg følte jeg kunne gjort det så mye bedre, også var det nerver, sier Hauge Garnes til side2. Hun legger til at tårene også skyldtes at hun var trøtt og sliten etter mye venting. Men 18-åringen kom likevel videre med ideen «søppelpose for utslagsvask».

Fagpanelet, som består av Anne Kathrine Slungård, Randi Egge Husby og Idar Vollvik, plukket mandag kveld ut 18 av 85 deltakere som skal konkurrere om muligheten til millionbidrag fra seriens investorpanel og støtte fra Innovasjon Norge.

Et knippe av ideene som er gått videre er snowboardklær mot hasj, ryggsekk med redningsballong i tilfelle snøskred, frysetørret babymat, neseklype mot hodepine og søppelpose for utslagsvask. Kvinnene bak de to sistnevnte ideene har klare meninger om hvorfor de bør vinne «Skaperen».

Satser alt

Hauge Garnes står bak ideen «søppelpose for utslagsvask» sammen med tre venninner.

- Det er en avfallspose som enkelt festes i vasken. Den samler opp alt avfallet istedenfor at du må grave ut alt fra vasken eller at det tetter seg. Vannet renner gjennom små hull i posen, dessuten er posen raskere nedbrytbar enn et eple, forklarer Hauge Garnes.

Hun mener de bør vinne fordi hun vet at det er et behov for produktet, dessuten er det miljøvennlig og 18-åringen påpeker at de er villige til å satse alt.

Slipper tabletter

Turid Bergersen står bak ideen som hun hevder skal hjelpe mange som sliter med hodepine. Oppfinnelsen, kalt AcuFriend, er en bøyle som presser på akupunktur punkter i nese-og øyeregionen. Når bøylen presser på punktene frigjøres endorfiner og det fører igjen til smertelindring. Ideen er basert på det samme som når folk presser på øyeområdet ved hodepine, men bøylen er behagelig med myke puter.

Hvorfor bør du vinne?

- Dette er et produkt som mange, ikke bare i Norge, har godt nytte av. Og det er et alternativ til smertestillende tabletter, sier Bergersen til side2. Hun forteller at bøylen skal virke etter bare to minutter.

En og en ut

De 18 som er videre skal nå bli delt inn i tre grupper, hver på seks deltakere. Ved de tre kommende tirsdagene, møter vi igjen en av gruppene. Kun to av seks deltakere får gå videre.

Når det er seks deltakere igjen, kjempes det om å få møte investorpanelet i finalen. Fra og med program nummer 9, ryker en og en deltaker ut, til det står igjen tre skapere i finalen som går av stabelen den 2.mai.

Fra og med program nummer seks kan seerne være med å avgjøre hvem som får gå videre.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken