Gå til sidens hovedinnhold

De beste og verste fondene

Analysebyrået Morningstar har igjen kåret de beste og verste norske aksjefondene. Det ble en real opptur for Gambak-forvalter Gudbrand Brandrud (bildet)

iMarkedet har en egen fondstjeneste som drives i samarbeid med Morningstar. Du finner store mengder nyttig informasjon om fond på

iMarkedets fondsside

Morningstar har nå gjort den månedlige oppdateringen av sin fondsrangering.Den store vinneren er fondet Gambak Kapital, som hopper rett fra tre til fem stjerner, som er den beste karakteren i Morningstars system. Det er sjelden Morningstar endrer karakteren med mer enn en stjerne av gangen.Gambak Kapital forvaltes av Gudbrand Brandrud, og er et typisk "stockpicker"-fond, hvilket betyr at man velger aksjer fritt, uten strenge retningslinjer om for eksempel å holde seg til aksjer som inngår i en viss indeks, eller i en viss bransje.Dermed slår Brandrud også knockout på sin mer kjente kollega Jan Eiler Fleischer, som forvalter det opprinnelige Gambak-fondet, som bare heter Gambak. Dette fondet står stille på to stjerner.Det kan også nevnes at Holberg Forvaltning for første gang har fått rangert sitt fond Holberg Norge, og like godt debuterer med fem stjerner.Følgende fond har fått en ekstra stjerne:ABIF Aktiv (3 til 4)


Odin Norge (3 til 4)


Terra Spar (4 til 5)Følgende har mistet en stjerne:ABIF OBX (4 til 3)


Fondsfinans Aktiv (5 til 4)


Fondsforvaltning Pluss Markedsverdi (5 til 4)


Fondsforvaltning Pluss Aksje (3 til 2)


Storebrand Spar 2040 (4 til 3)


WarrenWicklund RF Aksjefond (4 til 3)Følgende fond får toppcore med fem stjerner:ABIF Norge


Banco Humanfond


Gambak Kapital


Holberg Norge


Storebrand Verdi


Terra SparOg følgende dumper med én stjerneDelphi Norge


Delphi Vekst


Storebrand Fondene


Sundal Collier Aktiv


Sundal Collier Norge


Sundal Collier Globus Norge


Terra Vekst

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre