Gå til sidens hovedinnhold

De beste taxiturene

Dårlige opplevelser er det vi hører mest om, men en taxitur i en ukjent by kan være et stort eventyr.

(SIDE2): Som tenåring, på rundtur med familien i USA, var en taxitur gjennom New Yorks gater noe av et høydepunkt. Her gikk turen via ukjente sidegater, gjennom lyskryss på rødt og opp på fortauet. Alle muligheter ble tatt i bruk for å ikke å havne i en eller annen trafikkork.

En sjelden opplevelse
Slike turer hører selvsagt til sjeldenhetene, for vanligvis skal man bare fra hotellet til restauranten eller bare komme seg til flyplassen. Noen ganger kan denne formen for transport være ganske så skremmende. Ny valuta, fremmed by og uforståelig språk kan få de fleste til å føle seg usikker.

For å gjøre noe med dette er det bare å gjøre taxituren til en del av eventyret. Ta noen sjanser og opplev mer enn bare det å komme frem til målet.

Verdens beste taxiturer kan nemlig begeistre passasjerene, og gi den rette følelsen av byen turistene besøker. Med en hyggelig sjåfør, en interessant kjørerute og rene vinduer kan opplevelsen bli riktig så minneverdig.

Her kan kjøreturen nytes:

New York har jeg allerede nevnt, og byens gule drosjer er en naturlig del av byen. Over 11.000 biler konkurrerer om kundene, så her er det bare å kaste seg og oppleve farten og maset. Kjør fra Fifth Ave. og 86th St. til Washington Square.

I Hongkong er det litt som i det store eplet, men uten den evinnelige tipsen, skriver Forbes. Sjåførene her reflekterer det kapitalistiske kaoset i byen på en perfekt måte. De er utrolig fokusert på å få seg en ny tur og de tar alltid den korteste veien. Ta turen fra flyplassen til sentrum.

En høfligere versjon av den samme opplevelsen finner du i Tokyo, som i resten av Japan. Her går døren opp for deg automatisk, for berøring er gjerne et brudd på etikette. Ellers er det verdt å merke seg sjåførenes hvite hansker og papiret som ofte dekorerer setene.

De aller fleste har fått med seg at en tur i taxien i London er mer enn bare transport. De sorte drosjene er en turistattraksjon i seg selv og stolt historie hører med på reisen. Helt tilbake fra 1588 har hestedrosjer kjørt rundt i storbyen, og fortsatt er opplevelsen ganske spesiell. Testen «The Knowledge» må alle de 19.000 sjåførene har bestått og det gjør at du kan føle deg ganske trygg på å komme frem til bestemmelsesstedet. Prøv en rute mellom Marble Arch til The London Eye.

Det går ikke fort, men med en antikk kabriolet blir kjøreturen i Havana helt spesiell. Kjører du gjennom gamlebyen til Hotel Nacional via Malecon er tidsreisen et faktum. Byen er i forfall, men det er da også en del av opplevelsen. Er du god å prute kommer prisen godt under en 50-lapp og da får du sikkert røyke sigar på turen.

På enkelte tider av døgnet er det bare å slenge ut en arm for å få napp hos en taxi i Buenos Aires. Etter en kaffe på en av de hyggelige kaféene utenfor kirkegården Recoleta kan turen gjerne gå til Teatro Colón via Avenida Nueve de Julio. Nabolaget Retiro er en svipptur verdig.

Sykklene begynner å komme i mindretall, så en tur i taxi er nesten å anbefale i Beijing. Dra gjennom byen fra øst til vest via Dongchang'an Jie. Å leie en taxi en hel dag koster ikke mer enn 700 kroner, så denne type sightseeing er ganske billig.

Skal du reise til Reykjavik må du på en eller annen måte komme deg til og fra flyplassen. Da er det greit å vite at en taxi kan ta deg gjennom et eventyrlandskap og via Den blå lagune. Det blå vannet holder cirka 40 grader og er omkranset av hauger med lava. Finner du ikke roen her, har du virkelig et problem.

Les også: De vakreste bilferiene

Les mer om ferie og reise her.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka