Gå til sidens hovedinnhold

De ble arrestert på bryllupsdagen

Hun sa «Ja», og havnet i fengsel.

Den polske kvinnen Helena Puchalska skulle aldri ha sagt «ja», men drøyt 23.000 kroner ble en for stor fristelse for 20-åringen.

Det er summen pakistanske Asif Ali (31) hostet opp sammen med en bryllupsring, en svindel for å unngå å bli kastet ut av Storbritannia, skriver avisen The Telegraph.

Pyntet til fest i tettsittende bryllupskjole svarte Helena «ja» til «sin» Asif. Men i samme øyeblikk stormet immigrasjonsmyndigheter lokalet i rådhuset i Northampton, og eskorterte de to ut av rommet. Ringene ble erstattet av håndjern.

Streng straff

De to ble tirsdag dømt i det som tilsvarer lagmannsretten i Norge. Puchalska må sitte 15 måneder i fengsel mens Ali fikk to år.

Dommeren Richard Bray uttalte at straffen var streng ikke bare fordi de to hadde forsøkt å få opphold på falsk grunnlag, men også fordi de krenket selve ekteskapet som hellig institusjon.

Bommet på brudens navn

Paret hevdet de først hadde møtt hverandre på en nattklubb og siden blitt forelsket, men selv om de etter eget sigende hadde vært et par det siste året, klarte Ali å feilstave brudens navn på ekteskapspapirene. Han kunne ikke fortelle mer om Polen enn at det var et kaldt land med mye skog og at polsk mat besto av suppe og skinke.

Det eneste Puchalska kunne si om brudgommen var at han likte å kjøre bil.

En lapp politiet fant i bilen til Asif Ali ga også en indikasjon på et uekte bryllup.

«Jeg gifter meg med Hela på papiret, og jeg elsker Anna høyt. Jeg har gjort en avtale med henne på 2500 pund», skal han ha skrevet til sin virkelige kjæreste.

Både Helena Puchalska og Asif Ali innrømmet til slutt av ekteskapet var falskt, skriver avisen.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken