Gå til sidens hovedinnhold

- De er bøllette, truer og vil sabotere

Gunnar har fått én uke til å gi fra seg nettsiden sin.

En av landets største startsider truer nå en mindre konkurrent med rettslige skritt.

I brevet som er adressert styreformannen i Startsiden24.com, truer Telenor-eide ABC Startsiden med saksomkostninger om ikke rettighetene til Startsiden24.com overføres til selskapet.

- ABC Startsiden opptrer her som om en dominerende og bøllete markedsaktør som prøver å true og sabotere en konkurrent som er på vei opp, man blir nesten stum. Det finnes jo fult av sider som heter noe med «startside». ABC Startsiden eier jo ikke internett, sier styreformann Gunnar Andreassen i Bedriftsbasen Ltd. til Nettavisen NA24.

Han er overrasket over fremgangsmåten selskapet bruker overfor en konkurrent.

I brevet fra advokatkontoret Wiersholm datert 1. februar gis det kun én ukes frist til å overføre rettighetene til domenet Startsiden24.com til ABC Startsiden.

Tapte forrige gang

Det er ikke første gang Gunnar Andreassen havner i domenetrøbbel med ABC Startsiden. I 2009 startet han Startsiden24.no som en hyllest til TV-serien «24».

Les mer: – Dette er snylting

Etter en runde i Domeneklagenemnda måtte Andreassen gi tapt. Nemnda fattet vedtak om at domenene startsiden24.no og startside24.no var registrert i strid med ABC Startsidens rettigheter, og domenene ble overført til ABC Startsiden.

- Vi er svært opptatt av å beskytte en merkevare som har eksistert i 15 år, og som etter hvert har opparbeidet en betydelig posisjon. Vi liker svært dårlig at selskaper snylter på våre merkevarer, sier administrerende direktør Espen Udland i ABC Startsiden til Nettavisen NA24.

(Saken fortsetter under bildet.)

Har du et medietips – kontakt NA24 Propaganda

- Forsøk på utnytte etablerte merkevarer ønsker vi å stoppe med de midlene som loven tillater. Vi ønsker å stoppe slike domenehaier, fortsetter Udland.

Kranglet med avis

Gunnar Andreassen har også ertet på seg advokatene til Avisa Nordland etter at han registrerte domenet Nordlandsposten.no. Dette domenet har han også i ettertid måtte gi fra seg.

Les også: Navnekrangel nordpå

- Forstår du at noen kanskje vil oppfatte din virksomhet som spekulativ?

- Det er et godt spørsmål. Jeg vet ikke om det er noen andre som kan forklare det. Etter hva jeg kan se har ingen av disse selskapene registrert disse merkevarene, sier Gunnar Andreassen.

Han fikk ikke betalt for noen av domene.

- Det var ikke det som var poenget. Jeg ønsket å drive sidene, sier han.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken