Gå til sidens hovedinnhold

De feiteste amerikanerne er fra Texas

President Bush' hjemstat er ikke som alle andre amerikanske stater.

Fem av de åtte storbyene i USA med flest overvektige innbyggere ligger i president George W. Bushs hjemstat Texas. Men bilbyen Detroit i delstaten Michigan har overtatt førsteplassen som landets feiteste by, melder NTB-DPA.

Millionbyen Houston i Texas er bokstavelig talt noe lettet, der den ligger som nummer to på årets liste etter å ha ligget øverst i fjor. Andre texanske byer på listen er Dallas, San Antonio, Fort Worth og Arlington.

USAs slankeste by er delstaten Hawaiis hovedstad Honolulu, viser listen som lørdag ble offentliggjort i helsebladet Men’s Health. På de neste plassene her følger San Francisco i California, Virginia Beach i Virginia og Denver i Colorado.

Selv om Men’s Health først og fremst retter seg mot menn, gjelder overvektslisten personer av begge kjønn. Overvekt er et stort medisinsk problem i USA, og settes ikke minst i sammenheng med et usunt kosthold og høyt forbruk av hurtigmat og godterier.

Houston rykker ned på den lite smigrende listen etter at mange av byens innbyggere det siste året har deltatt i trenings- og slankekampanjer. Men ifølge delstatens helsemyndigheter er mer enn 60 prosent av texanerne fortsatt overvektige.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen