Gå til sidens hovedinnhold

- De gjør de samme feilene hvert år

Venstre vil gjøre det lettere å leie ut hybler.

Trine Skei Grande og Borghild Tenden har lagt fram et forslag for hvordan det skal bli enklere å leie ut en del av egen bolig.

Den samme boligkrisen oppstår høst etter høst. Regjeringen er handlingslammet i møte med boligkrisen, mener Venstre.

- Partiene overbyr hverandre i løfter om nye studentboliger. I budrunden glemmer politikerne at det finnes raskere løsninger på problemet, og det studenter trenger nå er raske løsninger, sier Guri Melby, stortingskandidat for Venstre, i en melding til Nettavisen NA24.

Venstre mener at det må bli enklere å leie ut deler av egen bolig i tilfeller hvor utleier selv bor i samme hus, og hvor mindre enn halvparten av boarealet i huset blir leid ut.

Dette kan ifølge Venstre løse store deler av studentboligkrisen.

- Slik regelverket for slik utleie fremstår i dag, er det urimelig komplisert og firkantet, og det bidrar heller ikke til å løse boligmangelen i mange av landets byer, sier Melby.

Venstre mener målet må være å øke antallet utleieenheter i byene gjennom å avbyråkratisere dagens godkjenningsordning. Venstre har som utgangspunkt at så lenge krav om rømningsveier, brannsikkerhet og grunnleggende fasiliteter (kjøkken, bad) er oppfylt, bør det være større grad av avtalefrihet mellom utleier og leietaker enn hva tilfellet er i dag.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Hvis både utleier og leietaker er fornøyd, er det synd om staten setter en stopper for at de skal kunne ha en leieavtale, sier Melby.

Venstre mener at regelverket for å få godkjent en utleiedel skal være så enkelt at man raskt og ubyråkratisk skal kunne fastslå om en del av en bolig tilfredsstiller kravene selv. Prosessen med godkjenning må kunne oppfylles gjennom en enkel innmelding til kommunen.

Les også: Regjeringen har bløffet studentene.

Mer fra Nettavisen:

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin

Kommentarer til denne saken