Gå til sidens hovedinnhold

De kjøper Carnegie

Carnegie-topp Anders Onarheim liker de nye eierne.

Risikokapitalselskapet Altor og investeringsselskapet Bure Equity kjøper det nordiske meglerhuset Carnegie fra den svenske Riksgjelden for rundt 2 milliarder svenske kroner.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Riksgjeldens sjef Bo Lundgren skriver i en melding at han regner med at salgssummen dekker det Carnegie fikk av det statlige svenske garantifondet. De to kjøperne gjør transaksjonen gjennom holdingselskapet, der Altor eier 65 prosent og Bure eier resten.

Veldig fornøyd
Den norske Carnegie-sjefen Anders Onarheim sier til NA24 at han er veldig glad for at en løsning med så profesjonelle eiere er på plass.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Dette er veldig gode nyheter, og det har vært viktig å få eiersituasjonen avklart, sier han til NA24.

Onarheim er en markant størrelse i den norske meglerbransjen. Han har ledet både den norske og den nordiske Carnegie-organisasjonen.

Han sier at han ser frem til å jobbe videre i meglerhuset og forteller at han selv også har vært med på å få på plass løsningen.

Tung tid
Den 24 oktober i fjor ble det klart at Carnegie hadde usikkerhet rundt en fordring på én milliard kroner. Tre dager senere fikk Carnegie et nødlån på én milliard, og kreditten til den svenske Riksbanken ble samtidig økt til fem milliarder kroner.

Den 10. november tok den svenske finansinspeksjonen tilbake Carnegies bankgodkjenning, og den svenske staten tok over selskapet via den såkalte Riksgjelden.

Den endelige avtalen vil være klar i løpet av tre måneder. Da kommer det nye styret til å settes sammen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken