Gå til sidens hovedinnhold

De nye fire store

Sammen med Thomas Dybdahl, Magnet og Sondre Lerche utgjør Sgt. Petter en firkløver av norsk skranglerock det er umulig å overse.

Seargent Petter
Monkey Tonk Matters
New Records

Jeg aner ikke om det er kåret noen «fire store» innen ny norsk musikk, men jeg våger meg på en dristig samling av bergenske poprock-skranglefanter: Thomas Dybdahl, Even «Magnet» Johansen, Sondre Lerche og Seargent Petter.

Sgt. Petter gjorde suksess med debutplata «It’s a record» i januar 2003, og nå er han tilbake – mindre sprikende enn sist og definitivt verdt hver krone.

Kjennetegnene for nye «Monkey Tonk Matters» er mange, men den tykkeste nerven er kassegitarcountry, melodiøs skranglerock, lekenhet og stemning som sier «kom bare inn så skal du få en kopp kaffe mens jeg spiller en låt for deg».

Å lytte til plata er litt som å se filmen «Monstertorsdag». En alvorlig undertone mykes opp av nye lag med undertoner – av humor og smilehull.

Petter Folkedal, som er sersjantens fulle navn, er fremdeles inspirert av Bob Dylan, Ryan Adams, Neil Young, Cake og enda noen flere, og produserer tidløse høydepunkter som «Spooky Spook», «Corner of an eye», «Hong Kong song» og «As The Records Starts», selv om alle låtene er hentet fra øverste hylle.

«Monkey Tonk Matters» er et absolutt must om du liker lyden av bergensk skranglerock.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken