Gå til sidens hovedinnhold

De nye Idol-dommerne

Jan-Fredrik Karlsen gjør comeback og Absolutt underholdings musikkanmelder har takket ja - her er hele dommerpanelet til årets Idol.

(SIDE2:) Når håpefulle sangspirer flokker til TV 2-programmet Idol, blir det med Jan-Fredrik Karlsen, Asbjørn Slettemark, Benedicte Adrian og Mariann Thommassen som dommere.

Les også:Tidenes beste Idol-jury

Fra Surferosa til Idol
Surferosa-frontfiguren er nok det mest oppsiktsvekkende innslaget i dommerkvartetten.

- Når et band som The Ark kan vinne svenske Grand Prix, kan vel jeg sitte i Idol-juryen, sier hun.

Benedicte Adrian, kjent fra 80-tallsduoen Dollie og rockeoperaen «Wich Witch», kaster seg også ut i nye opplevelser med Idol-sirkuset. Hun har kun sett den franske versjonen av serien.

- Det er jo det morsomste som går på fransk tv! Jeg har fulgt det helt fra starten, nå er vi midt i femte runde, og jeg må innrømme at jeg flere ganger har tenkt at det måtte være utrolig moro å være Idol-dommer, sier Adrian.

TV 2: Her kan du søke på Idol 2007

Som en baby
Jan-Fredrik Karlsen gjør comeback - og følelsen er som å komme hjem til sitt eget barn.

- Jeg var så heldig å få være med på dette fra starten, så Idol er på mange måter en slags baby for meg. De to siste årene har jeg kost meg med å følge Idol på tv, men nå er jeg kjempeklar for å få være med og bidra igjen, sier han.

Han er opptatt av at det skal bli en høyere snittalder på deltakerne. De siste Idol-rundene bar preg av svært lav snittalder.

- Det er gjort en del viktige grep denne runden med tanke på høyere øvre aldersgrense og at man får muligheten til å ta med instrument på audition, og jeg og tror at det resulterer i at vi når ut enda bredere, sier Karlsen.

Panelets mest tatoverte og rocka blir Asbjørn Slettemark, som tidligere har takket nei til å være dommer.

- Jeg tenkte etter å ha sett på American Idol at «dette er jo helt fantastisk, jeg må slutte å si nei til denne gullgruven av underholdning», sier han.

Mer om dommerne:

BENEDICTE ADRIAN


Halvparten av duoen Dollie. Sammen med barndomsvenninnen Ingrid Bjørnov platedebuterte hun med «Første akt» i 1980. Resultatet var 52.000 solgte eksemplarer og Spellemannprisen. Etter tre album på norsk, skiftet de navn til Dollie de Luxe, vant den norske Melodi Grand Prix-finalen, begynte så å synge på engelsk, og startet etter hvert med en nyskapende og populære blanding av rock og opera. Albumet «Rock vs Opera» gjorde dem i 1986 til stjerner i Frankrike, Italia og de turnerte i Canada.

Benedicte har også markert seg godt som soloartist i mange år, med rollen som «Nattens dronning» i Mozarts «Tryllefløyten» på Den Norske Opera. Hun har senere sunget sammen med Bergen Oratoriekor og Bergen filharmoniske orkester, medvirket i operaer og klassiske stykker som «Didos og Aeneas», «Peer Gynt» og «Olav Engelbrektsson».

ASBJØRN SLETTEMARK


Musikkjournalist, og redaktør i musikkens bransjeblad, FaroJournalen. Asbjørn var musikkanmelder i Absolutt underholdning, og har vært journalist og musikkanmelder siden han anmeldte en konsert med siddis-rockerne Ingenting for Bladet Sunnhordland i 1992.

Han står støtt i metalleiren, og er programleder i hardrockprogrammet Pyro på NRK P3.

JAN-FREDRIK KARLSEN


Jan Fredrik har jobbet med artister siden han var 16 år gammel. I 1994 gikk han inn i plateselskapet Sonet/Polygram med ansvar for artister som blant andre deLillos, Di derre og Jokke & Valentinerne. Etter hvert fikk han ansvaret for promotering av Polygrams internasjonale artister.

I 1999 begynte han i Stageway Talent, og jobbet med Sissel Kyrkjebø, Lene Marlin og Morten Abel. I 2002 startet han sitt eget Playroom Management, og er nå manager for suksessartistene Espen Lind, Venke Knutson, Kurt Nilsen, Askil Holm og Alejandro Fuentes.

MARIANN THOMASSEN


Mariann er fra Stryn, og synger i bandet Surferosa. Bandet ble stiftet i 2000, og platedebuten kom tre år senere. I 2005 lanserte de sitt andre album «The Force», der de fikk enda en stor hit med låten «Royal Uniform».

Surferosa har spilt mye i Sverige, USA, Canada og England. I utlandet har bandet blant annet blitt sammenlignet med Blondie.

TV 2: Dette er årets Idol-dommere

Fredag kveld kan du møte de nye Idol-dommerne hos Thomas og Harald i Senkveld på TV 2 klokken 22.10

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021