Gå til sidens hovedinnhold

- De så utrolig onde ut

- Ansiktene deres forandret seg plutselig og de så utrolig onde ut. Deretter ble jeg slått og voldtatt, forklarte den 29 år gamle kvinnen som hevder hun ble gruppevoldtatt av Gorgoroth-gitaristen og en venn.

Haugesundskvinnen, som også er en del av black metal-miljøet, forklarte seg i ankesaken i Gulating lagmannsrett i dag. Gitaristen i satanrock-bandet Gorgoroth står, sammen med en kamerat, tiltalt for frihetsberøvelse og voldtekt av kvinnen i april 2003. De to ble dømt i Bergen tingrett i mai i fjor, men anket saken til lagmannretten.

- Snappet med håndkle og flyktet
- Jeg var livredd og trodde jeg ikke skulle klare å komme meg vekk. Underveis tenkte jeg på hvordan jeg skulle flykte. Jeg løy, og sa jeg måtte på do for å komme meg ut mot utgangsdøren, men da ble jeg fulgt på toalettet av gitaristen. Der ble jeg videre tvunget til oralsex og da han forlot toalettet, snappet jeg med meg et håndkle fra døren og løp ut og ned trappen, forklarte 29-åringen i retten onsdag. Hun hadde bare håndkle på seg da hun løp ut på gaten og ble tatt hånd om av politiet tidlig om morgenen.

Ble slått i ansiktet
Den angivelige gruppevoldtekten skal ha skjedd etter en tur på utestedet Garage, der hun møtte gitaristen og hans kamerat. Kvinnen ble med de to til gitaristens leilighet, sammen med en amerikansk journalist. Etter at journalisten forlot leiligheten, skal kameraten ha gitt kvinnen fotmassasje og deretter slått henne i ansiktet da hun også ville gå. Ifølge kvinnen ble hun deretter tatt inn på soverommet og voldtatt av begge to. Denne påstanden blir benektet på det sterkeste av begge de tiltalte.

Var mest redd for kameraten
- Hun lyger. Jeg sier i klartekst at hun lyger, sa gitaristen da han avga forklaring i retten tirsdag. Han sa også at det ikke var umulig at hans kamerat hadde tilbakeholdt informasjon for ham.

Kvinnen forklarte at det var kameraten som var mest truende, og av de to, var det ham hun var mest redd for.

- Det var han som truet, slo og nektet meg å forlate leiligheten. Gitaristen var mer passiv. Like før kameraten begynte å slå meg, forandret ansiktene seg. De så utrolig onde ut, og den dag i dag klarer jeg ikke se noe annet enn ondskap i ansiktene deres, sa kvinnen mens hun gråt.

Gitaristen nektet å hjelpe
Mens kameraten skal ha slått henne, hevder kvinnen at hun ba gitaristen om hjelp, men at han bare ristet på hodet.

- Forsto han hva som foregikk da, spurte aktor Gert Johan Kjelby.

- Det må han ha gjort. Jeg hylskrek og ble slått. Hvis han ikke skjønte at det ikke var frivillig, så må det jo være noe galt med ham, svarte hun.

Forandret forklaring
Forsvarer Jørgen Riple viste til at forklaringen hennes har endret seg flere ganger på vesentlige punkter gjennom de tre årene. Blant annet har hun tidligere hevdet at voldtekten startet allerede i gangen da hun ville gå, men at dette senere har endret seg til at hun bare ble slått i gangen og deretter tatt med på soverommet, hvor voldtekten skal ha skjedd. Kvinnen hadde ingen forklaring på hvorfor hun tidligere har hevdet dette, men mente det kunne skyldes at politiet hadde misforstått henne.

Gorgoroth-vokalist vitner
Senere i dag skal vokalisten i Gorgoroth avgi sin vitneforklaring i retten. Han var til stede i leiligheten da den angivelige voldtekten skal ha funnet sted og skal ha snakket med kameraten på stuen, mens gitaristen fremdeles var på soverommet med kvinnen. Han var tidligere også siktet i saken, men ble helt sjekket ut da det viste seg at han hadde sovet på rommet sitt.

Ankesaken varer ut denne uken og er berammet til å avsluttes tirsdag neste uke.

Kommentarer til denne saken