Gå til sidens hovedinnhold

- De selger selskapet vårt uten tillatelse

Jarl Moe og Kristian Helgesen trues med millionstraff.

Nettavisen NA24 har i lengre tid skrevet om ulike selskaper hvor flere tidligere straffedømte nordmenn har vært aktive i kjøp og salg av aksjer. De fleste selskapene har null eller nesten null kroner i omsetning, men prises til hundretalls millioner og i visse tilfeller milliarder av kroner.

Dokumenter har blitt manipulert, patenter har ikke eksistert og flere rådgivere har tilsynelatende blitt forledet. Mesteparten av kjøperne er uvitende småsparere i Norge, Sverige, USA og Tyskland.

Bakgrunn: Alt om Johnsen Oil

Nettavisen NA24 har i flere artikler omtalt tidligere straffedømte Kristian Helgesen og den tidligere pyramidetoppen Jarl Moe. Helgesen har vært involvert i salg av aksjer i selskapet Johnsen Oil og Jarl Moe er politianmeldt i både Sverige og England for grovt bedrageri.

Svenskene Sebastian Greenwood og Björn Thomas eier selskapet Loopium, som driver med pengeoverføringer og selger ferdigbetalte kredittkort.

De har tidligere hyret Moe og Helgesen inn for å hente penger, og etter hva Nettavisen NA24 erfarer har de vært venner.

Men nå kan ting tyde på at forholdet har surnet betraktelig.

Advokattrussel
Svenskenes tyske advokat Martin Breidenbach har nemlig sendt brev adressert til Helgesen og Moe, der de umiddelbart blir bedt om å slutte å selge Loopium-aksjer.

Breidenbach skriver at Jarl Moe og Kristian Helgesen ikke har noen fullmakt til å selge aksjer i Loopium.

De får beskjed om å stoppe all aktivitet og ikke starte den opp igjen, med mindre de ønsker å unngå en bot på 500.000 euro, vel fire millioner kroner.

Her kan du lese brevet som er adressert til Jarl Moe

Her kan du lese brevet som er adressert til Kristian Helgesen

Sebastian Greenwood og Björn Thomas har også kommet med en uttalelse, der de sier at Helgesen og Moe først skulle hente inn kapital, men at kontrakten ble terminert.

De sier at de ikke var klar over Helgesen og Moes fortid og at den norske duoen har fortsatt med å selge aksjer i selskapet også etter at tillatelsen ble trukket tilbake.

Her kan du lese hele uttalelsen til Loopium

- Har ikke fått brevet
Kristian Helgesen har ikke svart på Nettavisen NA24s henvendelser.

Den tidligere DJen og pyramidetoppen Jarl Moe, som angivelig skal ha lurt til seg over fem millioner euro, eller 40 millioner kroner, har følgende kommentarer etter at Nettavisen NA24 har vist han brevet.

- Jeg kan ikke gi kommentarer på et påstått uprofesjonelt skrevet brev som jeg ikke har mottatt - og jeg lurer på hvorfor du har et brev som er adressert til meg? spør Moe.

- I det hele kan jeg imidlertid si at dersom et selskap hadde sendt meg et «Cease and Desist»-brev, ville mine advokater har svart skikkelig og profesjonelt på beskyldningene, og vi ville ha handlet i tråd med det.

- Mitt selskap har mange lojale kunder og selskaper i internasjonal business, som har kjent meg i årevis, som fokuserer på virkelig forettninger og stoler på at jeg er uskyldig i beskyldningene som for tiden svirrer rundt i media, fortsetter nordmannen.

- Jeg har mange tilbud om gode prosjekter som etterspør min assistanse, så hvorfor skulle jeg gå rundt og jobbe med avtaler eller selskaper som ikke ønsker vår hjelp? Det fremstår komplett uforståelig for meg.

- Men det jeg forstår er at det er mange falske rykter om meg, distribuert av mennesker som har sin egen egoistiske agenda og ved å bruke andre kjente navn klarer de å få slikt sladder trykket i pressen, sier Moe.

Har du tips i saken? Kontakt Ole Eikelandog Niels Ruben Ravnaas her

Vil stenge hatblogg
Martin Breidenbach har sendt brevene, som er adressert til både Moe og Helgesen, i en e-post til australieneren Neil Asher.

Asher står bak flere blogger der han i harde ordelag advarer mot nordmennene. Den ene av disse heter Loopium Scam.

Asher hevder at han har blitt lurt for flere hundre tusen kroner gjennom et nettbasert system for valutaspekulasjoner, etablert av vestfoldmannen Jarl Moe. I markedsføringen av konseptet forespeiles enorm avkastning per måned uten risiko.

- Jeg kommer til å forfølge Moe og Helgesen i graven, sier Asher til Nettavisen NA24.

Advokaten skriver i e-posten at selskapet har store problemer med Helgesen og Moe, og at han forbereder rettslig grep mot nordmennene, for å ha solgt aksjer i selskapet og misbruk av merkevaren.

Breidenbach ber også Asher om å fjerne bloggen, og med det samarbeide med dem mot Helgesen og Moe.

- Jeg håper at du med denne e-posten forstår at vi alle har samme intensjon - og vil vennligst be deg om å ta ned bloggen. Vi ønsker også at du fjerner bildet av Mr. Thomas, skriver Martin Breidenbach i e-posten.

Neil Asher har imidlertid ikke til hensikt å følge oppfordringen.

- Jeg kommer ikke til å stenge siden. De har ingenting å fare med, sier Asher.

Har du tips i saken? Kontakt Ole Eikelandog Niels Ruben Ravnaas her

Kommentarer til denne saken