Gå til sidens hovedinnhold

De som spiser ofte og mye sjokolade er slankere

Tidenes beste slankenyhet?

(SIDE2): Å dytte innpå sjokolade er for mange fy-fy eller kun forbeholdt en dag i uka - fordi det er usunt og fordi man blir tjukk av det.

Men ny forskning viser at det kanskje ikke er så enkelt. Faktisk viser det seg at de som spiser mye sjokolade, er de som ikke legger på seg, skriver dailymail.co.uk.

Tenåringer

Spanske forskere ved universitetet i Granada, undersøkte matvaner og aktivitetsnivå til 1500 tenåringer i alderen 12 til 17 i ni europeiske land. De ungdommene som sa de spiste mye sjokolade, hadde i snitt lavere fettprosent enn de som ikke gjorde det.

Sjokoladespiserne var slankere spesielt rundt magen - uavhengig av om de hadde en aktiv livsstil eller ikke.

LES OGSÅ: - Spis for guds skyld pizza og sjokolade

Sjokolade har en positiv effekt på blodsirkulasjon, blodtrykket og hjertet.

Studien støtter opp under tidligere funn - også forskere i California har kommet fram til at de som spiser mye sjokolade har mindre kroppsfett. Årsaken til det er muligens at selv om sjokolade inneholder mer kalorier enn mange andre matprodukter, virker det som om den påvirker forbrenningen til å jobbe raskere, og slik unngår at det legger seg som fett på kroppen.

Det har også vist seg at av de som er på diett, men fortsetter å spise favorittsnacksen sin, gikk 86 prosent ned i vekt.

- Forskning viser at det å kutte ut mat når man går på diett, er det som ikke fungerer. Nøkkelen er å ha et mer avslappet forholdt til det, og spise litt av det du liker, sier ernæringsfysiolog Janet Aylott.

Studier har nemlig også vist at de som helt kutter ut sjokolade, kjeks og alkohol fortere legger på seg, ettersom de spiser mer av annen mat for å «kompensere» savnet etter snacksen.

LES MER: Sjokoladen som redder liv

Andre fordeler med spise sjokolade, dersom man skal tro forskerne:

De som spiser sjokolade daglig har 29 prosent mindre sjanse for å få slag, og 37 prosent mindre sjanse for å pådra seg hjertelidelser - enn de som forsøker unngå sjokolade.

De helsemessige fordelene kommer fra kakaobønnens flavonoider. Disse flavonoidene - som også finnes i te og rødvin - virker som antioksidanter, og er altså med på å fjerne frie radikaler - som igjen ødelegger cellene.

Og igjen er det den sjokoladen med mest kakao som er best for deg - da er det flere flavonoider og altså en større helseeffekt. Sjokolade med 40 prosent kakao, har dobbelt så mange som vanlig melkesjokolade.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Kommentarer til denne saken