Gå til sidens hovedinnhold

18. mai 2007

I år ble også 18. mai en gledens dag! Ikke på grunn av leftovers fra grunnlovsdagens festbanketter, men det skyldes rett og slett Høyres Bård Folke Fredriksen. Han uttalte på radio i forbindelse med at Vålerenga fotballklubb ønsker seg tomt til nytt baneanlegg, at Oslo kommune ikke kunne "gi bort" tomt til dette formålet. Begrunnelsen gikk bl.a. ut på at fotball var å anse som kommersielt. Intet kunne ha gledet mitt hjerte mer. Og misforstå meg rett: jeg mener at Vålerenga gjerne kan få tomt til et nytt idrettsanlegg.
Nei, årsaken til min glede er at vi i bydel Vestre Aker har en parallell sak på Røa. En tomt i Austliveien ("nedenfor" Samfunnshus Vest) er regulert til allmennyttig formål. Man har i mange år jobbet for å få et offentlig bad i de vestre bydeler. Dermed gikk tidligere bydel Røa inn på et opplegg med en privat utbygger som skulle få overta tomta for kr. 1.- (les: gratis). Her skulle vedkommende utbygger sette opp leilighetskomplekser, og gjøre godt for seg ved å bygge et såkalt "trivselsbad". Badet skulle drives i minst 10 år, og være til allmenn nytte og glede. Det skulle riktignok ikke være gratis å komme inn Røverkjøp, kaller jeg denne ordningen. For trivselsbadbyggerne, altså. Her får de tomte-indrefileten på Røa gratis, og det eneste de behøver å bidra med er et badeanlegg, som de også kan tjene penger på! Nei, skal tomter gis bort i denne byen, bør det være til formål type idrettslag/idrettsanlegg!
Private utbyggere bør ikke få verdiene i gaveinnpakning som her på Røa, og skal Høyre være konsekvente, så må utbyggerne av trivselsbad Røa i Austliveien også betale for eiendommen. Inntekter som igjen kan anvendes til goder for innbyggerne i kommunen. Kanskje til og med et offentlig bad i Austliveien?
Ellen Lerberg
Vestre Aker SV

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå