Gå til sidens hovedinnhold

Agility kan du trene nå

På vegne av sin hund Pondus etterlyste Finn Rasch-Halvorsen 1. oktober en åpen treningsbane for hinderløp for hund, agility. Han håper det kan settes av plass til en bane når Idrettshøgskolen skal utbygges. Noe slikt ville vært fantastisk fint. Som han skriver, har stat eller kommune hittil ikke brukt penger på denne sporten, men kommunen stiller noen få arealer til disposisjon.

Jeg vil gjøre oppmerksom på at det alt fins en liten treningsbane i Oslo, bak Frognerparken/Vestre gravlund, ved siden av Skøyen skole. Banen har flomlys. Her trener både avanserte utøvere fra flere klubber og nybegynnere. Banen er åpen for alle, men det er en kontingent på beskjedne 250 kr pr. år. Sammen med dugnadsinnsats trengs disse pengene for at klubben "Canis familiaris" skal greie å drive banen. Drift av banen er denne klubbens hovedformål. Ta en tur ned og gjør deg kjent med anlegget!

Agility er trivelig og spennende. Sporten gir mosjon til kropp og hjerne, både for hund og fører, og egner seg for alle aldersgrupper. For å komme inn i riktig treningsmåte fra starten av, er det nok lurt å gå på kurs hos en av klubbene, eller hos en hundeskole med agility-tilbud.

Kristen Knudsen

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?