Gå til sidens hovedinnhold

Belysningen i Betzy Kjelsbergs vei et problem

Jeg henvender meg til Nordre Aker Budstikke med noe som viser seg å være et problem slik oppfattet av meg og sikkert også andre som bor i samme gaten nemlig den nye belysningen i Betzy Kjelsbergs vei, antagelig et resultat av Lysverkets (?) sparetiltak. Dagen er blitt kort, det blir mørkt før kl. åtte nå og den blir stadig kortere, og da er det mange av oss beboere som kommer hjem eller skal ut i mørket. Slik jeg ser det, så er der satt opp nye buelamper med et svakt blålys, riktignok på begge sider av gaten, men langt fra hverandre og med lysene plassert meget høyt, med det resultatet at gaten med bilveien og fortauet befinner seg i nesten totalt mørke.

Da jeg forleden dag skulle fra garasjen forholdsvis sent på kvelden, egentlig et godt stykke å gå hvis man er meget dårlig til bens, var det faktisk bekmørkt hele veien til avkjøringen til høyblokken hvor jeg bor, som er godt belyst. Jeg har litt dårlig balanse og følte meg usikker, redd for å snuble og falle, siden jeg ikke kunne se hvor jeg setter bena.

I fremtiden må jeg forsyne meg med en god lommelykt, skal jeg ut om kvelden, og det burde ikke være nødvendig i en tett bebodd gate i Oslo. Jeg synes ikke at denne situasjon uten videre kan aksepteres. Gaten ligger i et villastrøk hvor veiene er gjennomgående godt belyst (jeg kjører i bydelen ganske ofte og vet det). Hvorfor skal akkurat Betzy Kjelsbergs vei, forholdsvis mye brukt på kveldene av gående, med og uten hunder, være hyllet inn i mørket?

Olga Portheim

Lillo Terrasse

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter