Gå til sidens hovedinnhold

Blått Oslo

De borgerlige partiene beholder byrådsmakten i Oslo. Om Høyre velger Venstre eller FrP som samarbeidspartner i byrådet er ennå ukjent. Venstre har uansett gjort det klart at det er uaktuelt å gå inn i byråd med FrP. - Nå må Høyre velge, sa Venstres ordførerkandidat Kjell Veivåg til Ullern Avis Akersposten valgnatten.
Det ble relativt tidlig klart at det gikk mot et fortsatt borgerlig byråd. I våre bydeler, Ullern og Vestre Aker, er det i skrivende stund tirsdag ettermiddag ennå ikke hundre prosent sikkert hvem som blir sittende med makten. Men våre prognoser viser at det med all sannsynlighet blir blått styre i både Vestre Aker og Ullern bydelsutvalg. Tirsdag lå de to bydelene, fremdeles etter våre prognoser, faktisk an til å få nøyaktig den samme sammensetningen i sine bydelsutvalg. Det betyr flertall til Høyre, Venstre og FrP med totalt elleve representanter, mens Ap og SV fikk henholdsvis tre og en representant.
I Vestre Aker bydel ser det ut til at Høyre går tilbake. Her var det direktevalg også under forrige kommunevalg i 2003. I foregående periode hadde Høyre åtte BU-representanter i Vestre Aker. Nå ligger partiet an til å få en mindre, altså syv representanter. Ambassadesaken har som kjent rast i Oslo ytre vest og i våre spalter siden forrige kommunevalg. Nå skal vi ikke trekke forhastede konklusjoner før valgresultatet er helt klart. Men Ullern Avis Akersposten tror helt klart det kan være en sammenheng mellom Høyres nedgang i bydelen og partiets ønske om å flytte den amerikanske ambassaden fra Drammensveien til Huseby. Nå blir det spennende å se hvordan partiet forholder seg til utfallet av den pågående ambassade-rettssaken.
Ullern Avis Akersposten har presentert listetoppene til Ullern og Vestre Aker BU i ukene før valget. Nå skal vi sørge for at de innfrir løftene sine.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner