Gå til sidens hovedinnhold

Bogstad Vinterparadis, oppvekstvilkår og NIMBY

Jeg vokste opp i Nordengveien. Gutta i gata og en jente Anniken hoppet på ski. På sommeren trente vi i trappa og landet fjellstøtt med Telemark-nedslag tre trinn nedenfor.

På vinteren tok vi skia på nakken og gikk bort til Herstadbakken i Sørkedalsveien. Familen Herstad hadde hoppbakke i hagen med flomlys. Der trente vi - ca 20-30 gutter og en jente hver kveld. Hasse Spæren hoppet bakken ned 20 meter de fleste av oss andre datt ned fem meter overfor.

Vi hadde gode oppvekstvilkår den gangen og tenkte sjelden på familien Herstad. I dag 40 år senere forstår jeg at familien Herstad brydde seg.

Bo Callander er ildsjel han vil legge forholdene til rette for gode oppvekstvilkår ikke for seg selv men for barn og unge i alle aldre i Røa land.

Det er vanskelig for noen å si seg uenig at det er viktig at vi ikke bare bor - men lever. At fysisk aktivitet skaper gode forutsetninger for gode oppvekstvilkår.

Men Not In My Back Yard (NIMBY). Vi kan vanskelig tolke aksjonsgruppa og kulturverngruppa som gjør sitt ytterste for å skape snubletråder for ildsjelene og politikere som er villige til å investere i gode oppvekstvilkår som annet. De vil nok gjerne ha gode oppvekstvilkår men NIMBY.

Spesielt sympatisk er det ikke at naboer farer med feil og desinformasjon der Røa IL og ildsjelen har frembrakt saklighet og innbudt til dialog. Det betyr at alle vi andre som bryr seg må mane til innsats for gode oppvekstvilkår i Røa land. Og vi skal holde oss for gode til å fare med feil og desinformasjon. Tvert i mot vi skal arbeide for at alle parter vil leve godt med et fantastisk prosjekt som underbygger en visjon om Røaland et godt sted å bo og leve.

Terje Sand

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping