Gå til sidens hovedinnhold

En solstråle er blitt borte ved Makrellbekken

Else Sofie Røed døde 80 år gammel etter en tids smertefullt sykeleie den 27. april d.å..
Med henne er et eiegodt menneske gått bort.
Else Røed ble født i Rakkestad, men familien flyttet til Bærum i 1935 , og hun vant, med sitt blide humør og vennlige sinn, snart mange venner. Hun deltok i en rekke ungdomsforeninger, og ikke minst i en rekke kor. Hennes musikalitet og lyse stemme gjorde henne populær i kor og selskaper. Mange har hatt gleden av å høre henne synge.
Else Røed var aldri redd for å arbeide eller på forskjellig vis å "ta i et tak". Hennes force
var naturligvis å ha med mennesker å gjøre, og vi er mange rundt Makrellbekken som med stor glede husker Else som ekspeditør i butikken på Makrellbekken. Alltid vennlig, hjelpsom, og med god innsikt i varevalg og priser. Man følte straks at man var velkommen som kunde og fikk flott service. Hun drev også i noen år som selvstendig næringsdrivende i egen forretning i Oslo sentrum. Hennes spesialitet var god kundebehandling - i bred betydning.
Hun giftet seg med sin kjære Walentin i 1953, og de flyttet inn i eget hus i Bernhard Herres vei. Det var et hus som alltid sto åpent for venner og bekjente. De fikk to sønner og fem barnebarn, og i den familien dyrket man vennskap og kjærlighet. Det ble jo mye å drive på med når man har hus og bil og hytte ved fjorden, og stadig vekk har venner på besøk, men det var aldri et klagende ord å høre fra Else eller familien. Det er jo naturlig å anta det faller mest arbeid på fruen i huset i slike tilfeller, men "nei da - det går så greit så. Det er bare hyggelig å få besøk!"
Else deltok i diverse kurs og arrangementer i alle år. Det var gymnastikk, dans og diverse kor - og foreldreforeninger av ymse slag. Hun var et arbeidsjern. De siste årene deltok hun alltid aktivt som frivillig på Røa Eldresenter. Hun var en av alle de vennlige og søte damer og herrer som der strever hele uka igjennom med å servere andre pensjonister. Det er vel utenkelig at Røa Eldresenter vil kunne virke uten alle de frivillige hjelperne.
Else Røed fremstår som en personifisering av "Mor Godhjerta", alltid blid, alltid med en vennlig bemerkning og oppmuntring, alltid beredt til å ta i et tak.
En "solstråle" er blitt borte ved Makrellbekken, men du verden hvilken blendende glans vi sitter igjen med i erindringen alle vi som hadde gleden av å kjenne denne solstråle!
Ragnar Braaten

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping