Gå til sidens hovedinnhold

Et klemmeløst samfunn

Leserbrev

Hva gjør det med oss når det å skulle beskytte liv og helse går utover det å beskytte psykisk helse?

Vi er og bør være opptatt av å berge liv og tenke på dem som er i faresonen på grunn avkorona . Men jeg tror det trengs en debatt om hvorvidt det å leve med så strenge innstramninger, over tid, for mange går kraftig utover psykisk helse og levevilkår.

For å sette det litt på spissen; er det bedre å dø av ensomhet enn av korona? Ser vi de langsiktige konsekvensene av isolasjon, tap av livsverk og mismot og depresjon som følger av det?

Det er iallefall sikkert at vår personlige frihet er innskrenket, og at de som sitter med makten både må tåle debatten rundt det, og også innvolvere Stortinget mer.

Jeg synes ihvertfall det er foruroligende at så få personer skal på kort varsel gjøre så omfattende bestemmelser. Skal vi være ærlige er det nok lenge siden vi med hånden på hjertet kunne si at Norge, i praksis, er et demokrati. Og koronaen har ikke gjort det noe bedre. Derfor er det viktig både med våkenhet og åpenhet.

Demokratiet faller ikke over natten. Det er en prosess - og det skjer fordi vi sover. Som et gammelt ordtak sier; gi Djevelen lillefingeren, så tar han hele hånden.

Vi har levd i et fritt og godt land, men det er ingen automatikk i det. Det må alltid kjempes for.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget