Gå til sidens hovedinnhold

Foreldre er fortsatt rolle-modeller

I forrige BU-møte fortalte Britt Ellen Hindrum fra for forebyggende avdeling ved Majorstua politistasjon om utviklingen blant Nordre Akers unge, i forhold til rus og vold. I dagens avis får leserne også innblikk i den negative utviklingen blant bydelens ungdom. Politiet er bekymret. Ungdom i de vestlige bydelene drikker mer enn tidligere og utøver mer vold. Politiet forteller også at særlig Nordre Aker-jentene kommer dårlig ut. Antall anmeldelser av de lokale ungjentene øker. Barn blir tidligere «unge» og SaLTo-kordinator (Salto står for «Sammen lager vi et tryggere Oslo») Unni Haug fortalte i samme BU-møte at det vurderes å sette i gang det forebyggende arbeidet allerede på barneskolen, og ikke som nå; vente til barna blir ungdomsskoleelever.
«Loking» ungdom som henger utekvelds/natterstid kan i henhold til Politiet forebygges ved at ungdomsklubber og lignende holder åpne. I tillegg skryter politiet og SaLTo av natteravnene som gjør en veldig god innsats i kvelds-/nattebildet blant de unge. Men vi er også enige med Politiet og SaLTo i at foreldrene fortsatt er viktige forbilder og rollemodeller for barna. Foreldrene må være tilstede, og selv være edrue. Politiet har også mulighet til å vise «lokende» unge under 15 år hjem etter klokken 22.00. Men da hjelper det jo ikke at mor og far har latt de unge være alene hjemme i helgen, og selv reist bort, eller selv er på fest og kanskje selv «dritings».
«Ullern-undersøkelsen» som Politiet selv refererer til, viser at fortsatt har foreldrenes vaner og holdninger påvirkning på barna deres. Foreldrene må legge lista, og sette foten ned. Som Hindrum sier; Foreldrene trenger ikke å føle at de må være «snille». De kan for eksempel droppe å arrangere nachspiel for 9. klassingene etter juleballet.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller