Gå til sidens hovedinnhold

Fortjent hyllest

Søndag hadde vi besøk av Viking på Ullevaal Stadion, og med striregn, samt andre påskedag, var ikke akkurat forutsetningene optimale for godfotball og en festramme. Men Bastionen ville det annerledes, og dagens corner er en liten hyllest til dem.

Da spillerne kom på banen, ble de møtt av et stort TIFO (tribunearrangement) med Indridi Sigurdsson avbildet oppå det islandske flagget, med følgende tekst: "Takk for at du stod oss bi, da andre vendte oss ryggen. "

En fin hyllest av en spiller som i høst forlenget sin kontrakt med Lyn, men også et stikk i siden til de som valgte å forlate Lyn etter fjorårets sesong, og da særlig med hentydning til mannen som valgte Viking. Han fikk seg også et verbalt spark i skinnleggen i pausen, da nye bannere ble trukket frem, men hva som stod på dem er noe uklart ettersom de var på polsk, men jeg tror vi med en viss sikkerhet kan slå fast at det ikke var hyggelig det som stod der.

Personlig aner jeg ikke hvor mange timer personene i Bastionen bruker på å lage disse Tifoene, men jeg er i likhet med resten av klubben mektig imponert over dette arbeidet. De bruker mange hundre timer i løpet av året på å lage dette, men betydningen er stor. Antageligvis større enn de selv tror!

For det viser oss at det er et stort engasjement rundt klubben, og det viser oss at vi har en trofast og god supportergruppering selv på skikkelige gråværsdager. Kampen mot Viking var nettopp dette, men Bastionen løftet oss andre på tribunen og forhåpentligvis spillerne litt ekstra. Ja, det var ikke mer enn 2700 tilskuere mot Viking, men brorparten av disse utgjorde Bastionen, og lydnivået var enormt bra.

Jeg skal være så ærlig å si at det ikke er hver gang at spillere og ledere uoppfordret kommer bort etter kampen og sier: "I dag var Bastionen enormt bra", men det gjorde de etter denne kampen. En 0- 0-kamp i striregn, på en bane som ikke akkurat innbød til finspill, og med lite tilskuere ellers. Vi er alle imponerte.

Jeg tør ikke tenke på hvordan det ville vært hvis ikke Bastionen hadde vært der på søndag, men det er heldigvis en problemstilling man aldri trenger å bekymre seg over.

På vegne av hele klubben, som lot seg imponere av TIFO og synging på søndag, så vil jeg bare si tusen hjertelig takk.

Vi ses forhåpentligvis i drammen førstkommende søndag.

Joachim Westher Andersen

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted