Gå til sidens hovedinnhold

Grådige parkerings- selskaper

I løpet av de siste årene har de fleste frie parkeringsplasser/åpne friarealer blitt betalingsplasser. Grådige parkeringsselskaper har lagt sin klamme hånd over alt som smaker av gratis parkering. Det samme fenomenet ser man over hele byen, men jeg nevner her spesielt to tilfeller i Bydel Ullern hvor jeg bor.

Parkeringsarealet ved T-banen Åsjordet stasjon som er eiet av Kloster er blitt leid ut til Aker P-drift. Det er plass til ca. 20 biler. Parkeringsgebyret er satt til kr. 620,- pr. mnd. Før var det gratis, og mange benyttet anledningen til å parkere der noen timer om dagen for litt shopping i byen/evt. om kvelden for kino og teater. De færreste var frekke nok til å parkere der hele dagen pga. av jobb i byen. Det er riktignok avsatt 5 plasser til nærbutikken Joker, men kun 30 minutter, ellers så vanker det fort bot.

Nå er det knapt en bil som står de av forståelige grunner. Da må man som sagt betale månedsavgift. Ikke engang lørdag og søndag er det gratis parkering der, noe parkeringsselskapet burde ha vært storsinnet nok til å gå med på, da mange benytter T-banen i helgene til bybesøk.

Det hele oser av grådighet og penger i kassa! (Det spørs om det blir noe særlig lukrativt for Aker P-drift i det lange løp.) Jeg har selv tatt kontakt med markedssjefen der, Ole Ringe, som kommenterte at Ruter også hadde mulighet til å leie plassen, men de kom overhodet ikke på banen! Det hadde han jo rett i ! Her hadde Ruter en ypperlig anledning til å lage en "Park & Ride"-ordning i forbindelse med T-banen. Jeg har også kontaktet Ruter om dette, men de henviser foreløpig kun til et saksnummer, og skal komme tilbake til saken. Mon det?

Radiumhospitalets ansatte har også mistet sin gratis parkeringsplass på den store plassen i Silurveien (parallelt med Ullernchausseen). Der var det plass til ca. 100 biler. Fra 1. november var det slutt (dog kunne man parkere gratis fra midnatt til kl. 07.00 om morgenen!). De ansatte må nå betale for å parkere i det nye parkeringshuset. Foreløpig har intet skjedd på den store parkeringsplassen, og den er foreløpig ikke ombygget med bom og parkometer. Den er nå øde og tom. Hvorfor slikt hastverk? Hvorfor ødelegge for de ansattes mulighet til å parkere gratis? De ansatte er oppgitte og resignerte.

Dette var bare to eksempler fra vårt nærområde. Men vi ser den samme tendensen overalt. Vi har ikke noe vi skulle ha sagt. Makta og pengene rår!

PS! Undertegnede arbeider som frivillig for Røde Kors på Radiumhospitalet og hadde gratis parkeringsplass der.Rita Sæther

Ullern

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant