OLE GUNNAR SOLSKJÆR og Manchester United var gode da de hentet Cristiano Ronaldo, heldige da de slo Wolverhampton og nå er det tid for klubbpause, landskamper og refleksjoner. Pluss analyser av overgangen som tok alle med buksene nede.

Selvfølgelig er ikke alle enige - this is football, stupid.

Det handler om mora og dattera.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

FLERE KRITIKERE HEVER stemmen mot Manchester Uniteds signering av Cristiano Ronaldo. Sånn vil det alltid være. Tidligere fotballspillere i ekspertroller er en betydelig del av industrien.

Arsenal-legenden Paul Merson er en av disse, og han er ikke overbegeistret.

Kort fortalt mener han at Ronaldo bare er halvparten av det han en gang var, og at karrierens utløpsdato er nærmere enn Manchester Uniteds 21. seriegull.

I ET HAV av ekspertstemmer må man snakke høyt for å bli hørt og lest. Blir man ikke det tjener man heller ikke penger. Den engelske nyhetsbransjen er tøff og krever sensasjoner, sterke meninger og store overskrifter.

Når Paul Merson sier han mener United burde gått for Harry Kane framfor Cristiano Ronaldo, krysser han av to av tre bokser.

Det er jobben hans.

Les også: Med Ronaldo på plass MÅ han vinne et trofé eller to

DET GÅR IKKE an å snakke vekk det faktum at Cristiano Ronaldo er åtte og et halvt år eldre enn Harry Kane. Ronaldo er født 5. februar 1985. Kane kom til verden 28. juli 1993. Å diskutere hvor framtida ligger er derfor ikke noe poeng.

Det som derimot må diskuteres, fordi fotball er butikk og Manchester Uniteds eiere er forretningsfolk, ikke oligarker eller oljesjeiker, er verdien av handelen Manchester United er i ferd med å sluttføre.

Harry Kane (28) er god og en av verdens beste spisser, men ville kostet United mye over en milliard kroner.

Cristiano Ronaldo, i tillegg til å være det statistikkene forteller, er en gullgruve som blir kjøpt for 250 millioner.

Les også: Neville til angrep på United-eierne etter Ronaldo-signeringen: - De gjør det de vanligvis gjør når de blir satt under press

I DET PERSPEKTIVET er Manchester Uniteds signering av Cristiano Ronaldo det vi på godt norsk kaller en «no brainer». Ut ifra et forretningsmessig syn er Ronaldo vs Kane spill mot ett mål. En kommersiell genistrek på toppen av euforien klubben har skapt i supportermiljøene verden rundt.

Harry Kane til Manchester United ville vært et scoop, en av årets beste signeringer.

Cristiano Ronaldo tilbake til Old Trafford har bibelske proporsjoner.

GARY NEVILLE ER en ekspert til, en United-legende med klar tale og gode faglige analyser. Hans input på Ronaldo-signeringen, som han egentlig liker, er å gå for en vinner i United-miljøet, å angripe eierne.

Under normale omstendigheter holder det vann, The Glazers vil alltid telle penger før poeng og titler.

Denne gangen høres det mest ut som om Gary Neville kritiserer eierne bare for å kritisere eierne.

Les mer fra Norsk debatt her

MANCHESTER UNITEDS TROFASTE har lenge hevdet at Glazer-familien ikke investerer nok i klubben. Gary Neville er en av dem. Han mener signeringene de siste årene har blitt gjort for å få fansen til å holde kjeft, og at det mer enn noe annet handler om arbeidsro.

Det er til å forstå at Glazer-familien er forhatt, men å gjøre Harry Maguire, Bruno Fernandes, Edinson Cavani, Jadon Sancho, Raphael Varane og Cristiano Ronaldo til dusinvarer i spillermarkedet, er i ikke bare skivebom.

Det er i overkant hatefullt.