Gå til sidens hovedinnhold

Holmenkollbakken PÅ Holmenkollen

De fleste journalister og andre sier i dag i Holmenkollen, men alle jeg kjenner, og det er ikke få da jeg selv i sin tid vokste opp der oppe, sier Holmenkollen. Vanligvis sier man på innlandssteder som for eksempel på Toten, på Hamar eller på Røros. I kystnære byer og steder sier man: i Larvik, i Stavanger eller i Bergen. Derfor også Holmenkollen.
Det er mange meninger om Holmenkollbakken. Ville det ikke være best å la den eksisterende bakken være i fred, og la den fortsatt være et varemerke for Oslo og et attraktivt turistmål. Bygg den nye bakken, som foreslått av flere, der den gamle midtstubakken lå. Men hvorfor i all verden skal man si at den nye bakken ligger i (det burde være på) Midtstuen! Ovarennet ligger faktisk bare en kort hopplengde fra Holmenkollen kapell, og kan selvfølgelig like gjerne kalles Holmenkollbakke som den eksisterende. Vi bør derfor kalle dem Holmenkollbakkene, gjerne 1 og 2, eller Normal- og Vm-bakken. Den nye bakken vil som kjent utsettes for mindre vind og tåke, og når det i tillegg blir en billigere løsning, er det vel bare å sette igang! Dessuten er det vel ikke lurt å bygge ny bakke der det allerede finnes en som er fullt brukbar.
La oss ikke gjøre samme tabben som ved valg av hovedflyplass. Gardermoen ble faktisk bygget oppå en fullt brukbar flyplass. Ved å plassere flyplassen for eksempel på Hurum så hadde man faktisk to flyplasser for samme pris og av mange grunner en betydelig mer praktisk plassering.
La meg igjen poengtere at disse bakkene samt kapellet ligger ikke inne i Holmenkollen, men tvert imot oppe på Holmenkollen.
Som en digresjon kan det være morsomt å fortelle at vi var fem olympiadeltakere i St. Moritz i 1948 som alle bodde innenfor en sirkel med radius på snaut 1oo meter i Dr. Holms vei, et par hopplengder fra Holmenkollbakken. Det var Christian Mohn, Marius og Stein Eriksen, Bjarne Arentz og meg selv. Vi bodde alle Holmenkollen!
Reidar A. Berg

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner