Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor ikke Romsås og Rommen?

Onsdag 26. september var en skuffelsens dag for alle på Romsås og Rommen. Vi var ganske så sikre på at nå var endelig vår tur kommet for å få kunstgressbaner. Men budsjettforslaget fra byrådet inneholdt absolutt ingenting om kunstgressbaner.
Når Romsås IL og Rommen SK nå arbeider for å etablere kunstgress på nåværende Bjøråsen grusbane og Rommensletta, så er det ikke bare for å fremme de to fotballklubbenes aktivitet, men også for å øke muligheten for at barn og ungdom i våre områder skal få bedre oppvekstvilkår.
Hvorfor er vi så opptatt av å få lagt kunstgress på banene våre? Jo, det er fordi en bane med kunstgressdekke og undervarme er det eneste bærekraftige alternativet for å drive helårsaktivitet på lik linje med andre klubber i Oslo og Akershus.
Barn og ungdom som ønsker å satse på idretten søker seg dit forholdene er best. Det er da vi forundrer oss så veldig over byrådets prioritering. Det står mye fint i budsjettforslaget om gode oppvekstvilkår, om inkludering og integrering. Men der disse utfordringene er størst, der bestemmes det at forholdene ikke skal legges til rette for å drive fotball. Som verktøy for aktivisering og integrering av barn og unge har fotballen vist seg som en udiskutabel suksessfaktor. Vi har allerede mistet mange spillere til andre klubber, og ikke minst til PC- spill og TV- titting og til ødeleggende miljøer. Hvis vi faller utenfor i denne budsjettrunden, og vi fortsatt ikke kan se lys i tunnelen, er vi redd for at det medfører akselerert frafall av både fotballspillere og frivillige.
Hvert år de seinere åra har det ligget inne midler til nye kunstgressanlegg, men i år er det stopp. Det står ingenting i forslaget om hvorfor. Eller er det slik at politikerne mener at det nå er nok slike baner i Oslo, og at Romsås og Rommen derfor får klare seg uten? Vårt svar på det er at nå har vi ventet lenge nok. Derfor kommer vi til å engasjere oss mot bystyret for at bystyreflertallet skal forstå at det er utrolig dårlig politikk å ikke legge kunstgressbaner på Romsås og Rommen også. Og vi oppfordrer alle i våre nærmiljø til å hjelpe oss med den jobben.
Trond Holstad
Leder Fotballgruppa Romsås IL
Norvald Mo
Leder Rommen Sportsklubb

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis