Gå til sidens hovedinnhold

Imponerende

Ikke alle i våre bydeler har fått med seg at nye Persbråten skole står klar til skolestart. Det er faktisk noen som ikke engang visste at det skulle komme en ny skole. Rektor Emil Hasle kunne fortelle at da byggene ble revet fikk han telefoner fra forskrekkete beboere som lurte på hva som holdt på å skje. Nå kan alle ta det helt med ro. Lærerne er de første som inntar skolen i disse dager for å forberede årets skolestart. Dermed er den praktiske og provisoriske løsningen med FO-bygget en tankestrek i skolens historie.
Ullern Avis Akersposten hadde gleden av å være med rektor og tre av skolens elever til omvisning. Imponerende er dekkende for opplevelsen når en tidligere gymnaselev kommer rett inn i skolens kantineområde. En tredjeklasseelev sa treffende nok, at hun gjerne kunne ta siste året om igjen for å gå på denne skolen. Svette matpakker med brunost inntatt i klasserom med sviktende ventilasjon og murpuss på gulvet er ikke en realitet for de elevene som får plass her. En fullverdig kantine med sunn og god mat er alternativet til matpakken om man vil. Det viktigste er likevel den innbydende og luftige arkitekturen som ønsker deg velkommen. I lyset fra de store glassveggene skal elevene vrimle, spise, samtale, arbeide eller gjøre hva de vil i et fellesrom som tar pusten fra oss. Skolen skal være såkalt transparent, i betydningen at elevene skal se og bli sett. Det er da også den dominerende idé i utformingen av skolen, både ute og inne.
Emil Hasle er en nøktern mann, men gleden over å kunne tilby sine elever disse lokalene skinner tydelig igjennom. Det eneste problemet denne avis kan se i fremtiden, blir håndteringen av den store søkermassen til denne skolen som får plass til 570 elever. Det er ikke annet enn å vente at en ny skole tar alle tekniske tilgjengelige hjelpemidler i bruk. Glem knirkingen av kritt mot tavlen. Her kommer oppdaterte lærere med PC-en under armen og kobler seg til den elektroniske tavlen. Bredbånd, flatskjermer i alle rom, baser i stedet for klasserom og moderne auditorier forteller om en ny hverdag. At elevrådet skulle få eget kontor til disposisjon, var uhørt tidligere. Det vitner om at elevene blir tatt på alvor.
Det store fysiske uterommet og ikke minst flerbrukshallen med internasjonale mål og en megastor klatrevegg, gir bokstavelig talt plass for mye bevegelse. Mye kulturhistorie, ikke minst gjennom utallige skolerevyer, er knyttet til den gamle Pershallen. Nå fremstår den i ny prakt med avansert lyd og lysutstyr. Dette blir en oppramsende begeistring av førsteinntrykket. Virkeligheten kommer med skolens innhold og praksis. Så langt gleder vi oss og er stolte av praktbygget. Gratulerer med ny skole.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis