Gå til sidens hovedinnhold

Kjære hyttefolk

Leserbrev

Vi har nå levd lenge i en pandemi, det virket en stund som om dette skulle gå over, men nei. Hedmark er inne i en smitteøkning som skyter rett i været. Og vi er ikke alene om en stor smitteøkning.

Det er anbefalt på det sterkeste at de som velger å reise til fritidsboliger handler der de bor, og ikke stopper på butikkene på vei opp eller ned til fritidsboligen. Så hvorfor gjør dere ikke det? Dere bor i nærheten av så utrolig mange butikker, vi som bor på bygda har gjerne bare den ene nærbutikken.

Hva skjedde med at vi skulle stå sammen for å bekjempe pandemien? Har vi glemt de i risikogruppen og de men samfunnskritisk arbeid?

Ønsker vi virkelig å måtte sitte alene i julen, og kanskje hele neste år, fordi vi ikke klarer å la være å stoppe på butikken på tur til fritidsboligen? Nei, det tror jeg svært få vil. Så hvorfor følger vi ikke lenger FHI sine anbefalinger? Må vi virkelig bli pålagt like strenge regler som i Mars fordi en anbefaling ikke er god nok?

Når det blir store mengder på den ene butikken vi har i nær omkrets av oss blir fylt opp med hyttefolk er det mange som er sårbare som ikke får handlet. Jeg er livredd for å bli smittet. Jeg kan klare å takle sykdommen, men hva hvis jeg smitter de i min familie som er i risikogruppen, eller hva om jeg smitter personene jeg jobber med som er i risikogruppen?

Jeg vil ikke ha deres liv på min samvittighet. Jeg vil ikke miste min familie fordi noen av dere ikke kan handle med dere hjemmefra. Husk at man kan være smittebærer selvom man ikke har symptomer.

Det ropes høyt om at vi må stå sammen i pandemien, likevel gjør vi ikke det. Jeg ser dere bruker masker, men jeg ser også at mange ikke klarer å holde avstand, tar på varer man ikke skal ha og håndvask ikke blir fulgt. Den masken hjelper lite hvis du ikke kan holde avstand.

Til slutt vil jeg takke deg som fortsatt holder alle reglene for at du gjør en god jobb selvom mange andre har glemt at hvis ikke alle bidrar forsetter denne pandemien å ta fra oss så alt for mange menneskeliv.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget