Gå til sidens hovedinnhold

KrF og Venstre valgte Frp foran bydelene

I disse dager diskuterer bydelspolitikerne hva de skal gjøre med forslaget til budsjett som administrasjonen har lagt fram. Frustrasjonen over for lave rammer til bydelene er til å ta og føle på. Det er bydelene som i all hovedsak har ansvaret for barnevern, barnehager, helsestasjoner, fritidstilbud for ungdom og eldreomsorgen. Dermed dreier bydelsbudsjettene seg om selve kjernen i velferdssamfunnet.

Bydelene har i mange år har gitt beskjed om at de økonomiske rammene er for små. I fjor varslet alle de 15 lederne av bydelsutvalgene at vis ikke bystyret tok ansvar for å dekke opp underskudd i 2007 og øke bevilgningene for 2008, så ville de ikke kunne gi et tilfredsstillende tjenestetilbud i 2008. Oppslagene i media gjennom året viser at så har skjedd. Mange bydeler har måttet kutte i tilbudet til innbyggeren.

Arbeiderpartiet mener det er uansvarlig å unnlate å gi bydelene mulighet til å gjøre den jobben de skal overfor byens innbyggere. Vi har derfor sammen med SV forslått å øke bydelsrammen med 230 millioner, utover byrådets forslag neste år. Av dette kriteriefordeles 189 millioner på vanlig måte mellom bydelene. Den tilsvarende økningen som Høyre, FrP, Venstre og KrF ble enige om i sitt budsjettforlik er 30 millioner.

Bydel Østensjø ville fått 13,9 millioner kroner mer å rutte med neste år, hvis Arbeiderpartiet og SV hadde fått vedtatt sitt budsjett. Nordstrand ville fått 11,5 millioner kroner og Søndre Nordstrand ville fått 10,7 millioner mer. Dette ville gjort bydelenes budsjettarbeid svært mye enklere, men slik ville ikke Venstre og KrF at det skulle bli. For også i år syntes de det var viktigere å holde Frp i byråd, ennå bedre bydelsøkonomien.

Trond Jensrud

Arbeiderpartiet,

Nestleder i Finanskomiteen

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted