Gå til sidens hovedinnhold

Jeg heier på prins Harry og Meghan

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg synes det er helt greit at kongemedlemmer som er langt bak i rekkefølgen til tronen velger å løsrive seg fra kongefamilien for å kunne leve sitt eget liv. Og kunne få seg en selvstendig karriere.

Les også: Superstjernen: - Meghan rives i filler

Kongefamilien lever av folkets skattepenger, og da er det rett og rimelig at man begrenser det til de som er reelle tronearvinger.

Når det gjelder prins Harry og Meghan er ikke de på lista til å bli tronarvinger. Jeg forstår valget til prins Harry når vi alle vet hans historie omkring hans mors død.

Nå opplever han at pressen i England behandler hans kone på lik linje med hvordan pressen behandlet hans mor. Nå som han har blitt far selv er det fullt forståelig at han vil skjerme sin familie med tanke på hans historie. At de sier ifra seg apanasjen og finner seg egne yrker å leve av støtter jeg fultt ut.

Les også: – Harry og Meghan trenger en god innvandringsadvokat for å flytte til Canada

Dette er blitt ganske så vanlig i resten av Europa, så da skulle det ikke være noe vanskeligere for England.

Prins Charles har jo ønsket denne utviklingen i en god stund allerede. Problemet er at den engelske kongefamilien har problemer med å fornye seg i en verden som er i forandring.

Derfor er det den yngre generasjonen som står for forandringen, fordi de eldre har større problemer med å forandre seg med tiden.

Jeg heier på prins Harry og Meghan for å ta det første skrittet til fornying av den britiske kongefamilien - og hvordan det skal se ut i fremtiden.

Les også: Dronning Elizabeth godtar Harry og Meghans ønske