Gå til sidens hovedinnhold

Jeg utfordrer deg, Hermstad!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kjære hr. Hermstad.

Jeg leste nettopp en artikkel i Nettavisen der du og ditt parti legger opp til at en sydentur vil koste kr. 4800,- mer enn i dag.

Les saken her: MDGs flysjokk: Vil utbetale 2560 kroner til folk på bygda

Dette er greit nok, siden jeg og min familie aldri har vært i Syden og sannsynligvis aldri kommer til å få råd til å reise til det forjettede land.

Blodig urettferdig

Men, når det gjelder ønsket ditt om å øke bensinavgiften med kr. 5,- så føler jeg et behov for å si ifra om hvor blodig urettferdig dette vil slå ut; ikke bare for meg og min familie, men for tusenvis av andre også.

Vi valgte for mange år siden å flytte ut av Oslo til et sted som heter Neskollen i Nes (Akershus). Dette tettstedet er ca. 40 minutter fra Oslo - med bil (44 km).

Tvunget over på privatkjøring

Tidligere tok jeg, og mange med meg, kollektivt (buss) fra nærmeste holdeplass/knutepunkt inn til Helsfyr for å reise på jobb. Dette fungerte vel og bra inntil Ruter fant ut at disse bussene ikke var lønnsomme. Dette førte til at jeg, og mange med meg ble tvunget over på privatkjøring igjen.

Hvorfor? Det går da busser til Kløfta (mellom Jessheim og Skedsmokorset), og tog og/eller buss videre derfra til Oslo. Joda, men det øker reisetiden med bortimot én time HVER vei.

Les også: SV lanserer «grønn folkebonus»: Dyrere å fly og kjøre bil

Jeg skjønner at du ikke har noe problem med å forkynne MDGs standpunkt når det gjelder å kvele «mannen i gata», for du har nok til salt i maten og vel så det. Jeg skulle imidlertid gjerne sett at du og dine likesinnede hadde hevet blikket fra Løkka i Oslo til bygda.

NAF-slagordet gjelder fortsatt

Da hadde dere fort funnet ut at slagordet til NAF fra svunne tider: «uten bilen stopper Norge» er vel så aktuelt i dag som det var første gang dette slagordet ble lansert.

Vi bor faktisk i et veldig langstrakt land, og det gjør av svært mange av oss er nødt til å benytte de mulighetene vi har her og nå for å komme oss fra A til B og videre til C og D.

«Om dere får igjennom budsjettforslaget deres, så er det kroken på døra for mitt vedkommende. Da må jeg si opp jobben, for da har jeg ikke lenger råd til å reise på jobb. Da blir det å satse på Nav som arbeidsgiver resten av min levetid».

Er det dette du og dine vil?

Er det dette du og dine vil? For det blir dyrt! Jeg er 48 år og har vel sånn ca. 20 år igjen av arbeidslivet, så dette kommer til å koste staten mer enn om jeg hadde stått i jobb i disse årene.

Les også: Det finnes en løsning på klimakrisen. Den hater vi mer enn klimakrisen

Men det er klart; det er bare å svinge pisken og ta inn mer og mer av vanlig folks lønninger, så vil problemet til slutt bli borte av seg selv. Vi kommer til å dø som fluer av kjedsomhet og overvekt der vi blir sittende foran TVen og se på diverse såpeserier mens vi spiser søppelmat fordi vi ikke har råd til annet med de vanvittige avgiftene det legges opp til i dette landet.

Jobber vokser ikke på trær på bygda

Du skjønner det hr. Hermstad; det er svært få jobber å oppdrive her ute «på bygda» - og de få jobbene som er, blir rent ned av hundrevis av søkere de få gangene det blir utlyst noe som helst.

«Du snakker om å tenke oss godt om før vi reiser på flyturer til New York og andre byer på helgeturer og shopping-orgier. Ja, hadde vi enda hatt råd til det så».

Tenk at lille Norge har 1000 milliarder på bok - og ingenting av dette kan brukes på å gjøre livet lettere for oss som bor i dette landet.

Les også: Mange velgere har mistillit til politikere som ikke lytter til signaler fra folk flest

Inflasjon

Det fører til inflasjon er det noen som sier. Da må jo vi som har lite bidra med mer, sånn at statskassa ikke går tom. For det er vel det dette handler om ikke sant? 5,3 millioner nordmenn kan ikke redde resten av verden med 8-9 milliarder mennesker.

«Om du er tøff nok til det, så må du gjerne komme ut til oss og bo her en uke. Ta kollektivt til og fra Oslo, hente og levere unger, sykle de til og fra trening, sykle til og fra butikken».

Jeg kan garantere at du hadde blitt mektig lei etter kun kort tid, og valgt bilen. For kollektivt finner du svært lite av her ute på bygda, i forhold til det tilbudet som er i Oslo.

Tar du utfordringen?