Gå til sidens hovedinnhold

Ulike grunner til uføretrygd

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg blir veldig provosert når jeg leser slike artikler uten at en forklarer hvorfor. Jeg vet hvorfor jeg havnet på uføretrygd mot min vilje.

Jeg ble uføretrygdet etter at jeg hadde gått et år med sykemelding. Grunnen var at helsevesenet ikke kunne eller ville tilby meg adekvat hjelp. Etter å ha kranglet med leger i to år og bedt om å få hjelp, endte jeg opp med uføretrygd. Jeg lurer veldig på hvor mange andre er i samme situasjon som meg.

Leger og sykehus er ikke veldig ivrige på å hjelpe folk, dersom de ikke kan slå opp symptomene i en bok som kan fortelle dem hva de skal gjøre. Det virker som de ikke klarer å bruke egen kunnskap eller erfaring.

Når folk har brukt opp tiden som sykemeldt så er neste steg enten AAP eller uføretrygd. Derfor tror jeg at der ligger mange uønskede skjebner i disse tallene. Folk som kunne fått hjelp av helsevesenet, men som av ulike grunner ikke fikk det. Derfor er også en slik artikkel misvisende og forteller ikke den hele og fulle sannhet. Man sitter igjen med følelsen av at mange har blitt uføretrygdet uten at der er en god grunn for det.

Derfor burde helseministeren og de i NAV begynne å se på hva som ligger bak. Det jeg skriver nå er ikke løsningen på alle problemer, men om det tas tak i, så kan det være en begynnelse.