Magnus Carlsen er en av Norges største idrettshelter. Du kan sammenligne prestasjonene hans med hvilken som helst marginal norsk «idrettshelt» i vinteridrett, og de eneste som er i nærheten av å nå han til knærne er alpingutta. Utvider vi horisonten og inkluderer sommeridretter, så har vi Viktor Hovland, Casper Ruud og Karsten Warholm.

Les kommentaren: Magnus pisser på idretten - idretten driter på draget

Monopolet til Norsk Tipping har utspilt sin rolle lenge. Betydningen de har for norsk idrett er i beste fall diskriminerende. Ja, de bidrar med noen millioner i tippemidler hvert år, men i det store og det hele er det et problem fremfor en fordel.

Det hadde vært bedre om tildelingene deres hadde vært politisk styrt gjennom kulturdepartementet, enn gjennom Norsk Tipping. Hvis man ser på den aggressive markedsføringen for pengespill på norske TV-kanaler så er det liten forskjell mellom Norsk Tipping og de utenlandske spillselskapene.

Norsk idrett må slutte å blande idrett og politikk, og burde verdsette de innsatsene som blir gjort. Hvis de gjør det vil jeg gjerne se en utøver som dytter Magnus Carlsen ned fra toppen av listen over de som fortjener denne hedersbevisningen.