Gå til sidens hovedinnhold

Tilraner seg ekstrem makt over folket

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Regjeringen vil ha ny lov som tillater dem å innføre portforbud. Hvilken effekt har dette på smitten er uklart, og de tror ikke engang de vil få bruk for loven. VG skriver at den «kun er aktuelt i en ekstrem situasjon og understreker at vi ikke er i en slik situasjon i dag».

Les saken: Forslag om regler for portforbud sendt på høring – skal kunne gjelde i 21 dager

Vi krever faglige begrunnelser fra FHI når de kommer med anbefalinger. Hvis politikere skal få tilrane seg helt grunnleggende friheter fra befolkningen, så skal begrunnelsen være vesentlig mye bedre enn «det er kjekt med makt over våre slaver».

Tror politikerne at vi er idioter? Myndighetene skal ikke ha rett til å innføre portforbud bare fordi andre land har gjort det. Myndighetene skal ha den absolutt minste makten som er nødvendig. Man foreslår ikke en lov om portforbud når det ikke finnes fnugg av nødvendighet i å begrense folks bevegelsesfrihet i Norge.

CCP arresterer opposisjonelle i Hong Kong når verden er opptatt av Trump. Stortinget dolker befolkningen i ryggen når befolkningen har lett panikk over Covid-19. Jeg ser samme mentalitet hos demagogene i CCP som regjeringen i dette spørsmålet. Det finnes ingen ære i å utarme folkets frihet.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka