Gå til sidens hovedinnhold

Corona: Smitte, karantene og informasjon

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sitter og ser og hører på helsevarsler fra myndighetene på nyhetene.

Dette er saken: Helsedirektøren ut mot folk som bryter corona-karantene - kommer med advarsel

Jeg synes det er patetisk at man kun snakker om at folk som er smittet og i karantene må holde seg hjemme, og at det hadde vært fint om noen i Norge kunne produsere ekstra munnbind.

Til det første:Det må jo være klargjort for folk under karantene hvordan disse skal forholde seg. Og også at brudd på disse bestemmelsene straffes.

Til det andre: Der har man jo tidligere varslet at munnbind ikke er nødvendig. Selvsagt er det i visse sammenhenger nødvendig, og det er bedre å opplyse om når de bør brukes - og hvordan man også skal kvitte seg med de brukte.

Erik Stephansen: Corona: Er vi verdensmestre i absolutt alt her i landet?

I det store og hele: Det inngis ikke tillit når ting er uklare og upresise. Smittefare burde tas på alvor, og når selv medisinsk personell som sier at de har mistanke om at man er smittet blir bedt om å komme på jobb - og starter en smittereaksjon - da er det vel noe galt både med interne og eksterne prosedyrer og oppfølging i Helse-Norge.

Kom snarest på banen med bedret kommunikasjon om hva som virkelig må følges opp, og ikke fortsett å ta lett på noe som viser seg å være så smittsomt.