Jeg unner virkelig Svein Andersen denne vaksinen han fikk, som første koronavaksinerte i Norge. Det jeg reagerer på er at myndighetene har vært klare på at det er de eldste de vil prioritere først.

Les saken: Svein (67) fikk koronavaksinen først i Norge: – Nesten som da Armstrong gikk på månen

Så klart at en frisk 85-åring ikke kommer foran en alvorlig syk 61-åring som venter på å få vurdert en lungetransplantasjon. Myndighetene har gjort det tydelig at ingen kan endre denne prioriteringsrekkefølgen. Så 61-åringen eller andre med betydelig større risiko, medisinsk sett, enn den friske 85-åringen får større prioritet.

Men i og med at sykehjemspasienter prioriteres aller først, ga Norge første dose til en 67-åring, med hurra fra statsministeren som har vært ansvarlig for å bestemme at de aller eldste skal få først. Det er sikkert andre beboere, over 85 år på Ellingsrudhjemmet, som kan svare for seg, og kunne gitt like god PR-verdi til direktesendingen med statsministeren.

Hun skulle protestert og krevd at den første var over 85 år. Sykehjemmet skulle også selv valgt en over 85 år. Etter min mening fremstår dette som et kritikkløst valg. Det blir et direkte brudd på egne offentlig uttalte intensjoner.