Gå til sidens hovedinnhold

Movatn/Sørbråten innestengt eller innesluttet?

Det er interessant å lese reaksjonene på den smule mertrafikk som skjer ved Movatn om dagen. Vi har selv kommet oss ut på ski et par ganger i det siste takket være fint føre fra nettopp Movatn.

Ingen kan være uenig i at parkeringsforholdene er dårlige på Movatn.

Når værforholdene i tillegg har gjort det slik at nettopp dette stedet er det eneste utgangspunktet med skiføre i mils omkrets, sier det seg selv at det blir mer enn folksomt. Men vår erfaring fra nyttårshelgen var at det gikk riktig fint å komme seg til Movatn i bil. Å gå noen minutter med skiene i hånden var helt greit, og så vidt vi kunne se hadde ingen parkert foran utkjørsler eller hindret noen fri ferdsel.

At noen 'nesten' ble stengt inne en av dagene gir vel strengt tatt ikke dekning for artikkelens overskrift i Budstikka 8. januar: "Sperres inne av turgåere". Og de omtalte 'store brøytekantene' må man bokstavelig talt ennå lenger ut på landet med så langt i vinter.

Selv om det sikkert ikke er meningen tror jeg beboerne på Movatn og Sørbråten, gjennom sine gjentatte klager, står i fare for å virke noe sure og innesluttede i møte med byens øvrige befolkning. En alternativ strategi kunne kanskje være å sette opp et skilt som ønsker byens turgåere velkommen det fine turterrenget på Movatn, og med en henstilling til alle besøkende om å vise hensyn ved parkering kombinert med skikkelig markering av utkjørsler o.l. Dette, kombinert med et påtrykk overfor byens myndigheter og andre gode krefter for å bedre parkeringsforholdene, ville kanskje skape mindre stress for beboerne og en enda hyggeligere tur for oss som ikke er så heldige at vi allerede bor ute i skogen.Ragnar Lie

Kjelsås

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere