Gå til sidens hovedinnhold

Oppbrukt oljefond

Leserbrev

Jan Tore Sanner beskriver vår økonomi slik at Norge er i ferd med og bli et fattig land - pengene er brukt opp.

Nå blir det våre barn og barnebarn som blir lidende, for at vår genersjon har brukt alle oljepengene. Om det skulle være som Sanner beskriver situasjonen, bør muligens regjeringen se over hvorfor vi har kommet i en slik situasjon.

Min mening er at vi behøver ikke gi intrykk av at vi må stå først på barrikadene for å dele ut milliarder til ulike formål. Vi er bittelite land som i utgangspunktet har mye mindre påvirkning enn vi liker å tro. Vi skal slåss for et bedre miljø, men det har veldig liten betydning hva vi reduserer i utslipp og kjøper oss god samvittighet - så lenge miljøverstigene som de største land i verden som USA, Kina og mange andre ikke bidrar som de burde. Jeg mener at vi kan bidra i forhold til hvor store vi er.

Vi kan ikke redde verden uten at de fleste I-land bidrar. Dette er bare et eksempel Sanner. Når regjeringen og Sanner uttaler seg slik bør det være god grunn til å stramme inn på mange av de områder vi kunne spare penger på. Vi kan dele og gi, men når det går mot bunnskrapet kasse, og våre barn og barnebarn får regninga, er det lov og lure på hvor alle pengene blir av.

Vi sliter med skolevesenet, helsevesen, barnevern og en kommuneøkonomi som er i ferd med og rakne. Enda flere av statlige oppgaver skal overføres til kommunene.

Jeg tror vi har store hull i vårt eget land som også må vedlikeholdes. Ja da, jeg er klar over at vi har det veldig godt vi som bor i Norge, men vi har uansett mye å ta tak i.

Mulig vi ikke må gi så enorme summer som vi gjør, men mindre som kan hjelpe lenger. Jeg er ikke politiker eller økonom, men en har lov til å undre over Sanners innlegg.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget