Gå til sidens hovedinnhold

RØD GRØNNE PENGER: 1,9 milliard til Oslo i 2006/ 2007 takket være rødgrunne

Jeg er overrasket over svar til Ståle Hagen at takket være økte skatteinntekter til kommunene bedrende økonomi. Han må nok innse at det er nok rødgrønn regjerings ære at Oslo fått 1. 9 milliard kroner i 2006 og 2007. Det er mye penger som Oslo skal ha nyte av. Det hadde aldri skjedd under førige regjerning. Da kom det kutt, privatisering og stoppeklokke omsorg. Bestemor på anbud, markedsstyring.

!,9 milliard som Oslo har mer å rute med kan brukes til ¨styrke hjemmetjeneste, barnevern, kultur, eldre og integrering/inkludering.

Arbeid og inkluderings departmantet har allerede gitt 6,5 millioner til Søndre Nordstrand, til alle 5 åringer som har barnehagetilbud og de som ikke har barnehagetilbud. Vi vil gi gratis kjerne tid til alle barn og ikke til noen få. Ingen særtilbud til en gruppe

Oslos økonomi ble med en gang bedre, og vi får enda mer, dersom vi får nytt byråd i byen.

I Oslo har vi økning 40 % av barn som begynner på skolen har ikke som norsk morsmål. I Oslo må det være viktigere å bruke hodet enn å bruke kalkulator.

Vi i Oslo AP er svært fornøyd med at rød grønn regjerning vil fremme en Hovedstadmelding.

Det er nasjonalt løft for inkludering:

Satsning på gratis kjerne tid for 4 og 5 åringer, lekeøving, fysisk aktiviteter, flere lærlingsplasser og andre tiltak for å få ned det store frafallet i videregående, foreldreskoler for å fremme mer deltakelse og ansvar, miljøvakt-mestre som kan forebygge problemer i borettslag og kommunale leiligheter osv. Når regjerning i følge Soria Moria skal gjøre endringer i kontantstøtten fra 2008. bør problemene den skaper i forhold til inkludering stå sentralt og man bør vri den passive støtten mot aktive tiltak.

Satse på trygghet for alle i hele byen (forebygge kriminalitet) Justisminister har opprettet en enhet med flere titalls politifolk som driver en omfattende jakt på bandene, som sammenlignes med NOKAS saken.

Utjevne forskjeller:

Groruddalen og Søndre Nordstrand er satsningsormråder. Det er øremerket midler til disse bydelene. Det er i disse bydelene stor innflytning av minoritets befolkning. Det skal satses i alle bydeler i Oslo hvor minoritetsandelen er høy.Velferd og rettferdighet er den beste medisin for det mesteRupinder Kaur Bains

Gruppeleder Arbeiderpartiet

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis