Gå til sidens hovedinnhold

Senk farten!

LEDER: Beboerne i Maridalsveien, mellom Frysjaveien og Kjelsåsveien har fått en vårlig overraskelse. Når Frysjaveien må holdes stengt på grunn av anleggsarbeid på oppdrag fra Vann- og avløpsetaten, øker naturlig nok trafikken i omkjøringsveien. Slik må det bli. Vår- og sommermånedene i Norge er ikke lange, og alt som skal utføres av gravearbeider må naturlig nok presses inn i disse. Det forstår vi, og det skjønner nabo Vegard Pettersen, som uttrykker sin frustrasjon i dagens avis.

Det Pettersen ikke skjønner, er den høye farten. Når bilistene ikke står i kø oppover eller nedover Maridalsveien i rushtiden, finner mange det for godt å tråkke gasspedalen ekstra langt inn. Fristende er det sikkert, men særlig lurt er det ikke. Selv om dette veistykket har flere lysregulerte overganger, er det mange fotgjengere som bruker veien, ikke minst er det skolevei for en rekke barn fra Brekkelia.

Derfor er det gledelig å møte så stor forståelse hos Samferdselsetaten. Bjørn Ackenhausen lover i samtale med Nordre Aker Budstikke at skilt med informasjon og påminnelser til bilistene om at det også er små fotgjengere som ferdes i veien, skal komme på plass. Han vil også ta initiativ overfor Politiet til å gjennomføre fartskontroller, som en effektiv måte å stoppe de som forårsaker farlige situasjoner og som gjør veien utrygg.

Men, til tross for en forståelsesfull offentlig etat, er årsaken til problemet de bilistene som er for ivrige med foten. De fleste som kjører denne strekningen bor eller jobber i bydelen vår, kanskje har de også egne barn som daglig må ut i trafikken på skoleveien. For oss er det uforståelig at noen mennesker bare gir blaffen i det faktum at en myk trafikant kan dukke opp i veien rundt hjørnet, eller midt i neste fotgjengerovergang. Vår oppfordring til dere som synes at 40 km/t i et boligområdet er ulidelig sakte, og som bare kjøre litt raskere: Senk farten, eller kjør et annet sted!Mange finner det for godt å tråkke gasspedalen ekstra langt inn

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker