Gå til sidens hovedinnhold

Skille snørr og barter

Sommerferien er rett rundt hjørnet, i hvert fall for de ansatte i Lokalavisene i Oslo, derfor blir dette siste Lyns corner før ut vi igjen er tilbake en gang i august.

Det har utvilsomt vært en bra sesong for oss i Lyn så langt, og det har vært en veldig rar sesong å jobbe i klubben. I hele vinter og vår har Mikel-saken ligget over klubben som en mørk sky. Hva vil skje dersom statsadvokaten går videre, og hva vil skje dersom han henlegger saken? Spørsmålene har vært mange, og det er ikke sånn at det bare er fansen som blir urolig. Jeg skal være så ærlig å si at den saken har kostet meg, og helt sikkert mine kolleger, mange timers nattesøvn, derfor var beskjeden fra statsadvokaten i sommer svært kjærkommen.

I kjølvannet av dette har det dukket opp en ny sak, nemlig Lyns forhold til klubbeier Atle Brynestad. Sistnevnte har vært åpen på at han ønsker å avslutte sitt engasjement i klubben, og toppledelsen samt styret jobber i disse dager for å få på plass en eierstruktur som er optimal for alle parter.

Parallelt med dette stilles det krav om at de ansatte, altså spillere og administrasjon, skal levere som vanlig, og dette kan være utfordrende.

Allikevel vil jeg si at vi har klart oss ganske bra, og spillerne samt støtteapparatet skal ha en stor del av æren for dette. I en utfordrende tid for klubben, hvor det er viktig at snørret blir skilt fra barten, har spillergruppen og trenerne gått i bresjen og virkelig vist vei. De har hatt 100 % fokus på jobben som skal gjøres på banen, og resultatene er et synlig bevis på en fabelaktig jobb. Bare hør på dette; A-laget ligger på fjerdeplass i Tippeligaen, rekruttlaget ligger på fjerdeplass i 2. divisjon og er dermed det beste rekruttlaget i Norge, og vårt juniorlag leder Interkretsserien med hele ni poeng på neste lag, med en kamp til gode.

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. Lyn er Norges desidert beste fotballklubb, det kan ingen bestride!

Resultatene og den systematiske jobbingen vet jeg har vært av stor inspirasjon til mine kolleger, og naturligvis for meg også. Praten rundt lunsjbordet er ikke preget av dysterhet og sure miner, men latter og kameratslig mobbing over enkeltes fryktelig tipping i klubbens EM-konkurranse (hvor Indridi Sigurdsson ligger på desidert siste plass av spillerne; journ. anm).

Lørdag var det Viking som var på besøk, og burde vunnet hvis de hadde vært litt dyktigere foran mål, men i Tippeligaen blir man straffet hardt for denne type sløsing, og da Endre Fotland Knudsen bredsidet ballen i mål, var det nok et bevis på hvilken moral det er i årets Lyn-lag.

I garderoben etter kampen ble dette trukket frem, og selv om man vil være kritiske til seg selv på kampanalysen, var Shane Stefanutto klar på én ting rett etterpå. - Vi spiller en drittkamp, men vi skal være veldig stolte over måten vi henter oss inn.

I sommer er det to kamper på Ullevaal, først mot Brann 14. juli klokken 19:00 før godset kommer på besøk 20. juli klokken 18:00

Vi sees på Ullevaal.Joachim Westher Andersen

dgh

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen