Gå til sidens hovedinnhold

Spenstig vekst for Lyn

De tre siste årene har vi tre ganger i løpet av sesongen invitert alle barneskolene på kamp på Ullevaal Stadion, som et ledd i kampanjen "På lag mot mobbing." Søndag var intet unntak, og over 4000 barn var med å kle Bendit-svingen i rødt, hvitt og blått.
Da jeg vokste opp på Ullern midt på åtti og nitti-tallet var ikke fotball så populært som det er nå, og hvis man heiet på et lag så var det gjerne det far holdt med. Derfor var det veldig mange forskjellige lag som florerte i vennegjengen min, og jeg var eneste som holdt med Lyn. Faktisk var det flere som heiet på Vålerenga på tjukkeste Ullern den gang, enn som holdt med Lyn, men det var på et tidspunkt da lagene sjeldent spilte mot hverandre.
Vinden har snudd
I skarp kontrast til min oppvekst ser jeg med stor glede og entusiasme at interessen for min kjære klubb er stor blant vestkantens ungdom. Flere og flere ikler seg klubbens stolte drakt, og Lynus-klubben fortsetter å vokse. Nå har vi passert 1000 ivrige medlemmer, lansert barne-tv og er snart så mange at man teller flere enn mange av vestkantens lokale idrettslag.
Søndag var det altså igjen klart for skolekamp på Ullevaal Stadion, og jeg var ganske spent på å se hvor mange som kom til å dukke opp i Bendit-svingen. Hele uken hadde solen skint over stadion, men på søndag smalt den høye herre til med møkkavær igjen, noe som fikk meg til å tenke at det vil komme langt færre enn først antatt. Heldigvis er vi ikke så væravhengige som vi var tidligere, og da jeg tok meg turen opp i svingen i andre omgang, satt det mange hundre foreldre og heiet ivrig med regnbukse og sydvest på seg.
Selve kampen var ikke all verden, og jeg håpet vi skulle klare å score mot barnesvingen eller Bastionen, men det aller viktigste jeg oppdaget denne søndagskvelden, var at jeg ikke har noe å bekymre meg for hva gjelder interessen for Lyn.
Den er der, den er stor, og den fortsetter å vokse.
I skarp kontrast til hvordan det var på Ullern på 80-tallet.
Heia Lyn og god helg.

Joachim Westher Andersen
Nostalgiker

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten