Gå til sidens hovedinnhold

Venstre er for tagging, men er de for mobbing også?

Terje Bjøro, som er den valgte leder for en gruppe på en mann, et relativt greitt valg skulle man tro, i Venstre Aker Bydelsutvalg hadde et innlegg på debattsiden i Aftenposten torsdag 7.juni som har medført sterke reaksjoner. Her karakteriserer han bydelsleder Elin Horn Galtung som en haltegalopperende lite troverdig rytter med refrisert gullhår som driver med uredelig trav.
Jeg trodde at var man uenig i sak så skulle man diskutere sakens realiteter og ikke motstanderens utseende eller personlige handicap. Det er uendelig trist at politikere legger seg på et slikt nivå. Ikke for avsender. Det du gir fra deg på godt og ondt kommer før eller siden tilbake til deg.
Men det er trist fordi det forsimpler politikken og det forsimpler måten vi skal tåle og håndtere uenighet på i vårt samfunn. Når det i tillegg kommer fra en som jobber med ungdom i skoleverket kan man bare håpe at ungdommen ikke tror dette er måten vi ønsker å føre en offentlig debatt på.
Dette er ren sjikane av et dønn ærlig og usedvanlig engasjert menneske som har trosset store smerter etter en operasjon som gjør at hun må bruke krykker for å kunne gjøre det hun tror på og som hun har forpliktet seg til: Å finne de beste løsninger for bydelen og alle dens innbyggere.
At noen da har andre forslag til løsninger som de mener er bedre, er da vel til alles fordel, så lenge de kan argumentere saklig for disse. Men da gjelder noen grunnleggende regler: Snakk sant og vær redelig også ovenfor de som ikke deler ditt syn i en sak.
At Venstre ved Terje Bjøro har gjort Høyre til sin hovedmotstander er en besynderlig strategi. Alternativet er nemlig ikke mer Venstre i politikken, hvor mye enn Terje Bjøro ønsker det. Han går da de rødgrønne sosialistenes ærend. De er avgjort mere rød enn grønn.
At Venstre i Vestre Aker fremstiller det som om Høyre alene avgjorde slaget om Hundejordet, Husebyskogen vil nemlig fremdeles være der, må være et innslag av total formørkelse i hans hukommelse. Det var ved hjelp av Venstre og Ap beslutningen ble tatt.
Men Høyre er villig til å se på sakens realiteter om den forestående anken angående saksbehandlingen fører frem. Det finnes faktisk enkelte politikere som aldri finner andre fornuftige mennesker enn dem som er av samme mening som dem selv.
Dette er ikke den innstilling vi ønsker å ha i Vestre Aker Høyre.
Lars Asbjørn Hanssen
Leder i Vestre Aker Høyre og vara til Bystyret

Reklame

Badetøy og bikini: De største trendene i 2021